Home » Receptai » Močiutės receptas pomidorai kopūstuose. Aš taip gaminu 30 metų: žiemą pirštus apsilaižysite

Močiutės receptas pomidorai kopūstuose. Aš taip gaminu 30 metų: žiemą pirštus apsilaižysite

by admin

Būtent toks daržovių derinys daro nuostabius dalykus: kopūstai padeda pomidorams išlikti tankiems, tvirtiems ir marinuotiems. Pomidorų kopūstas yra prisotintas skoniu ir išlaiko traškumą, o jame atsiranda saldžiarūgštis skonis.

Norėdami paruošti, jums reikės šių ingredientų:

  • kopūstai;
  • pomidorai;
  • saldžiosios paprikos, svogūnai, aitriosios paprikos;
  • lauro lapas po 1 vnt indelyje;
  • kvapieji pipirai, 3 vienetai viename stiklainyje;
  • pipirų žirneliai 6 vnt;
  • žalumynai;
  • vandens, 1,5 l;
  • druskos, 2 v.š.;
  • cukraus ir acto 9% po 4 v.š.

Gaminimo procesas

Smulkiai supjaustome kopūstą, supjaustome pusžiedžiais svogūną, bet kokia tvarka supjaustome saldžiąją papriką, supjaustome žalumynus – krapus ir petražoles. Paimkite aitriąją papriką pagal skonį, supjaustykite griežinėliais.

Sterilizuojame stiklainius ir dangtelius.

Rinkitės mažus, tankius pomidorus, kad jie neišsiskleistų stiklainyje.

Į kiekvieną stiklainį dedame prieskonius ir žoleles, svogūnus, aitriąsias ir saldžiąsias paprikas, sluoksnį kopūstų ir pomidorų. Tada vėl sluoksnis žalumynų, kopūstų ir pomidorų, kopūstų.

Užpilkite verdančiu vandeniu, uždenkite dangčiais ir palikite 15 minučių.

Nupilkite vandenį.

Į keptuvę supilkite vandenį, įberkite druskos ir cukraus, virkite 3 minutes, supilkite actą.

Marinatą supilstykite į stiklainius, užsukite dangtelius, apverskite ir suvyniokite, kol atvės.

Konservuotus maisto produktus laikome rūsyje, sandėliuke arba balkone.

Gražus preparatas, kurį iškart norisi išbandyti. Būtinai gaminkite šį receptą, abejingi tikrai neliksite.

JUMS TAIP PAT PATIKS

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas