Bulvių pyragaičiai su prieskoninėmis žolelėmis yra skaniausi ir sotiausi pusryčiai, užkandis ir net vakarienė. Įdarui galite naudoti ne tik sūrį ar kiaušinius, keptus pievagrybius su sūriu ir virtos vištienos gabalėliais, puikiai tiks ir sūdyta varškė su krapais, kepenėlių paštetas ir kiti gardūs priedai.
Norėdami paruošti, jums reikės šių ingredientų:
- bulvės, 5 – 7 vnt;
- druska, pipirai, prieskoniai, žolelės;
- kiaušinis, 1 vnt;
- miltai, 240 g;
- sūrio, 200 g arba virtų kiaušinių, 5 vnt.
Gaminimo procesas
Bulves išvirkite pasūdytame vandenyje, nupilkite vandenį ir paverskite tyrele.
Kai masė taps šilta, įmušame kiaušinį, suberiame aromatines žoleles, susmulkintas žoleles, prieskonius, pagal skonį įdedame tarkuoto česnako.
Suberkite persijotus miltus ir minkykite tešlą.
Uždenkite tešlą ir palikite 15 minučių.
Įdarui naudokite sūrį arba virtus kiaušinius, sumaišykite su žolelėmis, druska ir pipirais.
Padalinkite tešlą į 4 kolobokus ir kiekvieną iškočiokite į plokščią pyragą. Paplotį padalinkite į 2 dalis
Ant vienos dalies dėkite įdarą, kitą uždenkite ir kraštelius užspauskite.
Kepkite keptuvėje ant silpnos ugnies iki auksinės rudos spalvos.
Į šiuos gardžius pyragus su žolelėmis ir sūriu ar kiaušiniais įdedu majonezo padažo su česnaku ir krapais. Majonezą galima pakeisti grietine arba natūraliu jogurtu.