Kvapnūs, minkšti ir skanūs cukinijų blynai, iš kurių galėsite suformuoti lengvą užkandžių pyragą su įvairiais kremais ir įdarais.
Norėdami paruošti, jums reikės šių ingredientų:
- miltai, 450 g;
- pienas, 250 g;
- sausos mielės, 9 g;
- vanduo, 250 g;
- kiaušiniai, 2 vnt;
- cukraus, 1 šaukštelis;
- druskos, 1,5 šaukštelio;
- cukinijos, 2 vnt;
- pomidorai, 3 vnt;
- žolės, prieskoniai;
- fetos ar kito sūrio, 200 g.
Gaminimo procesas
Kiaušinius sumaišykite su šiltu vandeniu ir šiltu pienu, cukrumi ir mielėmis.
Suberkite persijotus miltus ir minkykite tešlą.
Tešlą pasūdykite ir uždenkite plėvele, palikite šiltoje vietoje 1 val.
Trys cukinijos ant vidutinės trintuvės, įberkite druskos ir palikite 5 minutes, gerai išspauskite iš sulčių.
Pomidorus supjaustykite gabalėliais, žalumynus smulkiai supjaustykite, svogūną supjaustykite mažais kubeliais.
Į tešlą suberkite visas daržoves ir prieskonines žoleles, suberkite įvairius prieskonius ir aromatines žoleles.
Aliejumi pateptoje keptuvėje apkepkite dideles tortilijas.
Paplotėliai pasirodo labai lengvi, vasariški, aromatingi ir apetitą žadinantys, į juos dedame aštrių padažų ir įvairių užtepėlių. Pavyzdžiui, pasigaminkite klasikinį lydyto sūrio, virtų kiaušinių, krapų, česnako ir majonezo variantą. Galima gaminti su krabų lazdelėmis ar grybais, kepenėlių paštetu ir kitais užtepais bei įdarais.