Daugumai vaikų iš Sovietų Sąjungos troškinys nėra itin malonus ar skanus patiekalas. Paprastai jis buvo patiekiamas darželių ir mokyklų valgyklose. Virėjai ne visada gerai paruošdavo troškinius iš varškės ar daržovių, o tai labai paveikė patiekalo skonį.
Todėl vis dar yra žmonių, kurie negali pakęsti troškinių kvapo ir skonio. Tačiau tie stygiaus laikai praėjo. Dabar jūs turite galimybę patys pasigaminti troškinį taip, kaip norite.
Yra daug skanių ir patenkinamų troškinių receptų. Pavyzdžiui, bulvių užkepėlė su malta mėsa.
Ingredientai:
- bulvės – 1 kg;
- malta mėsa – 400 g;
- svogūnai – vnt.;
- česnakai – 2 skiltelės;
- druska – ½ šaukštelio;
- juodieji pipirai – žiupsnelis;
- raudonėlis – žiupsnelis;
- lauro lapas – vnt.;
- pomidorų minkštimas – 400 g;
- Mocarela.
Gaminimo procesas:
Nulupkite ir supjaustykite bulves mažais kubeliais. Keptuvėje su augaliniu aliejumi kepkite 15 minučių po dangčiu ant silpnos ugnies.
Į bulves įberkite druskos, maltų juodųjų pipirų, raudonėlio ir išmaišykite. Ant kepimo skardos sudėkite bulvių skilteles su prieskoniais ir tolygiai paskirstykite.
Toje pačioje keptuvėje pakepinkite faršą, kol iškeps. Į mėsą sudėkite pomidorų minkštimą ir didelį susmulkintą svogūną.
Pagal skonį įberkite raudonėlio ir raudonųjų pipirų, į faršą įberkite druskos. Česnako skilteles per spaudą įmeskite į maltą mėsą ir sumaišykite ingredientus.
Į mišinį supilkite 50 ml vandens, įdėkite lauro lapą. Uždenkite keptuvę malta mėsa ir troškinkite ant silpnos ugnies 7 minutes. Tada tolygiai paskirstykite faršą ant bulvių sluoksnio.
Mocarelą sutarkuokite stambia tarka ir pabarstykite ja maltos mėsos sluoksnio paviršių.
Kepkite indą 200 laipsnių temperatūroje 15 minučių.
Prieš kepant patiekalą galima apibarstyti žaliais svogūnais.
Pasirodo, tai puiki vakarienė, kuriai garnyro ruošti nereikia.