Daržovių užkepėlės visada yra geriausias pasirinkimas – skanus ir patrauklus, sotus garnyras, kuris gali būti patiekiamas pietums ir vakarienei. Tiesiog pabandykite pagaminti šį puikų patiekalą.
Norėdami paruošti, jums reikės šių ingredientų:
- cukinijos, 3 vnt;
- didelės bulvės, 2 vnt;
- svogūnas, 1 vnt;
- miltai, 100 g;
- pievagrybių, 200 g;
- džiūvėsėliai, 1 stiklinė;
- druskos, pipirų, prieskonių, aromatinių žolelių, žolelių.
Gaminimo procesas
Rinkitės jaunas cukinijas, kad nebūtų stambių sėklų, arba tiesiog iš pradžių išpjaukite minkštimą ir tik tada sutarkuokite daržovę stambia tarka. Pasūdykite, išmaišykite ir palikite 15 minučių, išspauskite skystį.
Taip pat sutarkuokite bulves ir nuplaukite šaltu vandeniu, kad pašalintumėte krakmolo perteklių.
Išspauskite ir sumaišykite su cukinijų mase.
Druskos ir pipirų pagal skonį, įberkite įvairių prieskonių ir aromatinių žolelių pagal skonį, žolelių.
Suberkite miltus ir minkykite.
Apkepkite kubeliais supjaustytą svogūną augaliniame aliejuje, kol pusiau iškeps.
Grybus supjaustykite gabalėliais ir pakepinkite su svogūnais.
Kepimo formą ištepkite sviestu ir pabarstykite džiūvėsėliais.
Dalį daržovių išdėliokite, pabarstykite džiūvėsėliais, dėkite sluoksnį grybų ir svogūnų, pabarstykite džiūvėsėliais, daržoves, džiūvėsėlius ir grybus, daržoves.
Tarp sluoksnių galite įdėti ir mocarelos gabalėlių.
Troškintuvo viršų pabarstykite džiūvėsėliais.
Kepame 180 laipsnių temperatūroje apie 40 – 50 minučių.
Patiekiame karštą arba šaltą, šis garnyras yra labai skanus ir aromatingas.