Home » Receptai » Baklažanų pyragas. Daug skaniau nei pica: paprastas receptas be minkymo

Baklažanų pyragas. Daug skaniau nei pica: paprastas receptas be minkymo

by admin

Beveik pica, tik su baklažanais. Viskas paruošiama paprastai ir greitai, tešla gaunasi minkšta ir puri, tai tiesiog nuostabūs pietūs ar užkandis.

Norėdami paruošti, jums reikės šių ingredientų:

  • baklažanai, 2 vnt;
  • česnako, 2 skiltelės;
  • svogūnas, 1 vnt;
  • žalumynai, augalinis aliejus;
  • druska pipirai.

Norėdami paruošti įdarą, jums reikės :

  • kiaušiniai, 3 vnt;
  • natūralus jogurtas, kefyras, jogurtas, 125 ml;
  • augalinis aliejus, 20 ml;
  • miltai, 250 g;
  • šiltas vanduo, 150 ml;
  • sausos mielės, 10 g;
  • druska, pipirai, aromatinės žolelės;
  • mocarelos ar kito sūrio, 125 g.

Gaminimo procesas

Svogūną supjaustykite mažais kubeliais, česnaką smulkiai supjaustykite.

Įkaitinkite augalinį aliejų ir pakepinkite svogūną ir česnaką.

Baklažanus supjaustykite kubeliais ir suberkite į keptuvę, įberkite druskos, pipirų ir išmaišykite, pakepinkite, kol iškeps.

Baigiant kepti suberiame žalumynus.

Kiaušinius sumaišykite su kefyru arba jogurtu, augaliniu aliejumi, šiltu vandeniu ir išmaišykite.

Įberkite druskos ir pipirų, pagal skonį aromatinių žolelių ir plakite iki vientisos masės.

Suberkite persijotus miltus ir mieles ir minkykite iki vientisos masės.

Uždenkite formą pergamentu ir sutepkite augaliniu aliejumi.

Išpilkite dalį tešlos, išdėliokite baklažanus ir pabarstykite sūrio gabalėliais, supilkite antrąją tešlos dalį.

Kepkite 180 laipsnių temperatūroje apie 40 – 45 minutes, tačiau patikrinkite orkaitę.

Labai švelnus, purus, aromatingas ir apetitą žadinantis pyragas, užpildytas baklažanais, tikrai paįvairins jūsų mitybos meniu.

JUMS TAIP PAT PATIKS

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas