Home » Receptai » Bulvių užkepėlė su malta mėsa keptuvėje. Prabangi vakarienė visai šeimai

Bulvių užkepėlė su malta mėsa keptuvėje. Prabangi vakarienė visai šeimai

by admin

Užkepėlės tapo svarbia daugelio šeimų dietos dalimi. Tai paprastas ir greitas patiekalas, kurio paruošimas nereikalauja jokių kulinarinių žinių. Be to, troškiniai ruošiami iš įvairių produktų.

Žinomi patiekalai iš makaronų, ryžių, bulvių, pupelių ir daržovių. Be garnyro pagrindo, į troškinį galite įdėti įdaro mėsos ar žuvies pavidalu. Taip patiekalas tampa sotus, o tai svarbu sočiai vakarienei.

Užkepėlės kulinarijoje atsirado labai seniai. Pirmieji paminėjimai atkeliavo iš viduramžių. Tada moterys kepdavo tai, kas liko ant stalo po valgio.

Šiuolaikinis troškinys skiriasi nuo anksčiau ruošto.

Ingredientai:

  • malta kiauliena – 400 g;
  • Paprika – 2 šaukšteliai;
  • itališkos žolės – 1 šaukštelis;
  • Sausas česnakas – šaukštelis;
  • Druska – ½ šaukštelio;
  • Bulvės – 5 vnt.;
  • Sausi krapai – 1 šaukštelis;
  • augalinis aliejus – 2 šaukštai;
  • Svogūnai – 1 vnt.;
  • Morkos – 1 vnt .;
  • Kiaušiniai – 3 vnt.;
  • Majonezas – 1 valgomasis šaukštas.

Gaminimo procesas:

Svogūnus supjaustykite mažais kubeliais, o morkas smulkiai sutarkuokite. Keptuvėje augaliniame aliejuje pakepinkite morkas ir svogūnus, suberkite maltą mėsą. Sumaišykite mėsą ir daržoves ir pakepinkite.

Faršą pabarstykite šaukštu paprikos, itališkomis žolelėmis, puse šaukšto sauso česnako ir druska. Faršą sumaišykite su daržovėmis ir prieskoniais ir pakepinkite porą minučių.

Bulves nulupkite ir supjaustykite plonais griežinėliais. Sumaišykite bulves su paprika, sausais česnakais ir krapais, druska ir augaliniu aliejumi.

Uždenkite keptuvę pergamentu ir sudėkite bulves, sandariai uždengtas viena kitą. Ant bulvių sluoksnio dėkite maltos mėsos įdarą ir paskirstykite ant paviršiaus.

Atskirame dubenyje išplakame kiaušinius su majonezu ir užpilame ant įdaro.

Būsimo troškintuvo viršų uždenkite persidengiančiais bulvių lėkštėmis.

Kepkite bulves ant vidutinės ugnies. Ant viršaus uždėkite pergamento lakštą, uždarykite dangčiu ir kepkite 10-15 minučių.

Naudodami plokščią lėkštę, atsargiai apverskite troškintuvą aukštyn kojomis ir įdėkite į keptuvę. Uždenkite troškintuvą dangčiu ir virkite 10-15 minučių.

Rezultatas – skanus ir sotus bulvių ir maltos mėsos troškinys.

Receptas yra ekonomiškas ir tinka kasdienei vakarienei.

JUMS TAIP PAT PATIKS

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas