Pica gali būti gaminama iš įvairių produktų. Taigi su cukinijomis šis patiekalas pasirodo toks skanus ir švelnus, kad neįmanoma atsiplėšti, būtinai paragaukite su šviežiomis, sezoninėmis daržovėmis.
Norėdami paruošti, jums reikės šių ingredientų:
- cukinijos, 650 g;
- pomidorai, 300 g;
- kiaušiniai, 3 vnt;
- sūris, 150 g;
- grietinės, 2 šaukštai;
- miltų, 5 šaukštai;
- žolelių, prieskonių, itališkų žolelių, džiovintų arba šviežių česnakų.
Gaminimo procesas
Trys cukinijos ant rupios trintuvės. Jei paėmėte jaunas cukinijas, nenuimkite žievelės.
Sūrį sumalkite, pomidorus supjaustykite griežinėliais, žoleles susmulkinkite. Naudokite žoleles pagal savo skonį.
Patarimas: nespauskite sulčių iš cukinijų, kad tešla būtų minkštesnė.
Cukinijų masę sumaišykite su žolelėmis ir kiaušiniais, prieskoniais, grietine, česnaku ir druska pagal skonį.
Masę gerai išmaišykite ir suberkite miltus, minkykite iki vientisos masės.
Patarimas: miltus dėkite dalimis, kad nebūtų per tiršta.
Uždenkite kepimo skardą pergamentu.
Paskleiskite mišinį ir išlyginkite.
Pabarstykite tarkuotu sūriu, išdėliokite pomidorų griežinėlius, pabarstykite šviežiomis arba sausomis žolelėmis.
Kepkite 200 laipsnių temperatūroje apie 20-30 minučių iki auksinės rudos spalvos.
Picą palieku šiek tiek atvėsti, pabarstau šviežiomis žolelėmis ir patiekiu. Patiekalas gaunasi minkštas, švelnus, ši tešla niekada nebus guminė, šalta irgi labai skani.