Home » Receptai » Gaminu skanų kiaulienos guliašą su padažu: pagal šį receptą mėsa yra pati švelniausia (derinama su bet kokiu garnyru)

Gaminu skanų kiaulienos guliašą su padažu: pagal šį receptą mėsa yra pati švelniausia (derinama su bet kokiu garnyru)

by admin

Draugai, sveikinimai visiems. Šiandien gaminsiu naminį guliašą pagal šeimos receptą. Troškinta mėsa tirštame padaže pasirodo labai švelni ir skani.

Ingredientai:

  • kiauliena (mentė, sprandinė, kumpis) – 500-700 g.
  • svogūnai – 2 vnt.
  • morkos – 1 didelė
  • pomidorų pasta – 3 šaukštai.
  • kvietiniai miltai – 1 valgomasis šaukštas
  • vanduo arba sultinys – 2 puodeliai
  • druskos, maltų juodųjų pipirų – pagal skonį
  • malta paprika – 1 šaukštelis. (neprivaloma)
  • augalinis aliejus – kepimui

Gaminimo procesas

Svogūną supjaustykite kubeliais. Morkas sutarkuokite stambia tarka. Dabar sudėkite svogūną į karštą keptuvę su augaliniu aliejumi ir kepkite iki auksinės rudos spalvos.

Kai tik viskas apkepa, suberiame morkas, išmaišome ir viską dar šiek tiek pakepiname.

Apkepinus morkas ir svogūnus, šias morkas ir svogūnus perkeliame į atskirą lėkštę. Toliau pereikime prie mėsos. Kiaulieną nuploviau ir nusausinau popieriniu rankšluosčiu. Supjaustykite mažais gabalėliais.

Į gilią keptuvę supilkite augalinį aliejų, kai tik jis įkaista, sudėkite ten mėsą ir kepkite ant stiprios ugnies. Visos sultys lieka viduje ir mėsa pasirodys minkšta ir sultinga.

Kepkite 5-7 minutes ant stiprios ugnies, retkarčiais pamaišydami, kad mūsų mėsos gabaliukai tolygiai apkeptų. Mums su mumis viską apkepus būtinai reikia įberti druskos ir pipirų, taip pat galite į mėsą įberti mėgstamų prieskonių.

Įpilkite šaukštą miltų, tai būtina, kad mūsų padažas būtų ne skystas, o tirštas. Dar šiek tiek pakepinkite minutę maišydami.

Įpilkite pomidorų pastos, keletą stiklinių vandens, nepamirškite sumažinti kaitros, ten taip pat siunčiame morkas ir svogūnus, uždenkite dangčiu.

Ir troškinkite ant silpnos ugnies, kol mėsa suminkštės, apie 30-40 min. Šiame recepte nebūtina naudoti miltų ar morkų, tai priklauso nuo jūsų skonio.

Nepamirškite periodiškai atidaryti dangtelio ir maišyti. Likus 10 minučių iki paruošimo, taip pat įdedu lauro lapą ir 2 skilteles česnako.

Viską kruopščiai išmaišykite. Taip pat galite pridėti paprikos ar bet kokių mėgstamų prieskonių. Uždenkite dangčiu ir toliau troškinkite, kol baigsis.

Galima patiekti su bet kokiu garnyru – bulvių koše, makaronais, grikiais ar ryžiais.

JUMS TAIP PAT PATIKS

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas