Įdarytos cukinijos pasirodo kaip kopūstų suktinukai, labai skanūs ir sultingi, pomidorų padaže.
Norėdami paruošti, jums reikės šių ingredientų:
- cukinijos, 4 vnt;
- malta mėsa, 250 g;
- svogūnas, 1 vnt;
- žalumynai;
- ryžiai, 4 šaukšteliai;
- augalinis aliejus, 2 šaukštai;
- druska, pipirai, prieskoniai, kalendra;
- pomidorų pasta, 1,5 a.š.;
- verdantis vanduo, 300 ml;
- Provanso žolelės, 1 šaukštelis;
- vyšniniai pomidorai, 8 vnt;
- miltai, 100 g;
- kepimo milteliai, 0,5 šaukštelio;
- kiaušiniai, 2 vnt;
- augalinis aliejus, 80 ml.
Gaminimo procesas
Cukiniją supjaustome maždaug 5 cm ilgio gabalėliais. Vidurį išimame peiliu arba šaukšteliu, kad padarytume puodelius.
Faršą sumaišykite su smulkiai pjaustytais svogūnais, prieskoniais, druska ir prieskoniais bei žolelėmis.
Pomidorų pastą atskieskite vandeniu, įberkite druskos, pipirų, įberkite prieskonių ir Provanso žolelių.
Cukinijų puodelius prikimškite malta mėsa ir dėkite į riebalais išteptą kepimo formą.
Ant viršaus uždėkite pomidorų puseles.
Padažą užpilkite ant cukinijų, uždenkite skardą folija ir pašaukite į orkaitę.
Kepame 220 laipsnių temperatūroje apie 1 val.
Cukinijos minkštimą sumaišykite panardinamuoju trintuvu su žolelėmis, suberkite miltus, kiaušinius, druską ir pipirus, Provanso žoleles ir išminkykite masę.
Apkepkite cukinijų blynus augaliniame aliejuje.
Ant stalo patiekite įdarytas cukinijas su blynais. Taip lengva skaniai ir sočiai pavakarieniauti iš sveikų daržovių ir mėsos.