Bulvės tapo neatsiejama 40% pasaulio šalių kulinarinės kultūros dalimi. Dabar sunku įsivaizduoti kokį kitą garnyrą, kuris puikiai tiktų prie bet kokių mėsos ir žuvies patiekalų.
Bulvės laikomos svarbiu krakmolo šaltiniu, be kurio sunku paruošti kepinius ir kremus. Bulvės taip pat yra populiarus vartojimo produktas greito maisto restoranų tinkluose.
Iš bulvių namuose galite paruošti daug paprastų ir sveikų patiekalų. Mes jums pasakysime, kaip pasigaminti bulvių suktinuką.
Ingredientai:
- bulvės – 1 kg;
- alyvuogių aliejus – 4 šaukštai;
- druska – žiupsnelis;
- tarkuota mocarela – 250 g;
- malta mėsa – 350 g;
- svogūnai – vnt.;
- česnakai – 2 skiltelės;
- pomidorų padažas – 2 šaukštai;
- kalendra – 6 šakos;
- druska – 1,5 šaukštelio;
- malti juodieji pipirai – ½ šaukštelio;
- karis – ½ šaukštelio;
- paprika – šaukštelis.
Gaminimo procesas:
Bulves nulupkite ir išilgai supjaustykite dideliais plonais griežinėliais. Pabarstykite bulves ½ arbatinio šaukštelio druskos ir gerai išmaišykite.
Ant kepimo skardos sudėkite pergamentą, uždėkite 150 gramų mocarelos, tolygiai paskirstykite sūrį ant paviršiaus. Ant sūrio sluoksnio išdėliokite bulvių griežinėlius, užpilkite porą šaukštų alyvuogių aliejaus ir teptuku paskleiskite per visą bulvę.
Bulvių griežinėlius kepkite 200 laipsnių temperatūroje pusvalandį. Šiuo metu svogūną supjaustykite mažais kubeliais ir pakepinkite alyvuogių aliejuje keptuvėje iki auksinės rudos spalvos.
Į svogūną suberkite faršą, pakepinkite mėsą porą minučių. Tada įpilkite pomidorų pastos, kalendros ir druskos, sumaišykite ingredientus.
Į faršą suberkite maltus juoduosius pipirus, papriką, karį ir išmaišykite.
Iškeptų bulvių sluoksnį uždenkite likusia mocarela, išdėliokite mėsos įdarą ir susukite.
Taip pat vyniotinį galima apibarstyti sūriu ir kepti 250 laipsnių orkaitėje 5 minutes.
Tai skani vakarienė iš bulvių ir mėsos įdaro. Patiekalas gali būti patiekiamas su daržovių garnyru, tinka bet kokiai šventei.