Pyragėlių gaminimas užima daug laiko, ypač jei juos kepate orkaitėje, laikydamiesi visų gaminimo kanonų. Dėl šios priežasties daugelis žmonių perka pyragėlius stotyje ir parduotuvėse.
Parduotuvėse pirkti pyragai yra mažiau skanūs nei naminiai. Tačiau jūs neturite patys gaminti parduotuvėje pirktų pyragų. Tuo pačiu metu ne visi žino, kaip gaminti greitus pyragėlius.
Dabar nebereikia kaitinti orkaitės ir ilgai neminkyti tešlos. Pakanka žinoti keletą gudrybių gaminant lengvus pyragėlius su svogūnais ir kiaušiniais.
Ingredientai:
- Kefyras – 250 ml;
- Druska – šaukštelis;
- Kiaušinis – 1 vnt.;
- Miltai – 350 g;
- Kepimo milteliai – 1 šaukštelis.
Užpildo ingredientai:
- virti ryžiai – 90 g;
- virti kiaušiniai – 3 vnt.;
- Krapai – krūva;
- Petražolės – krūva;
- Žalieji svogūnai – pundelis;
- Sūris – 70 g;
- Druska – ½ šaukštelio.
Gaminimo procesas:
Į dubenį supilkite kefyrą, įmuškite druską ir kiaušinį, išplakite ingredientus. Miltus kartu su kepimo milteliais persijokite į kiaušinių masę ir užminkykite tešlą.
Elastingą ir minkštą tešlą palikite po celofanu 15 minučių. Šiuo metu smulkiai supjaustykite petražoles, krapus ir žaliuosius svogūnus, virtus kiaušinius supjaustykite mažais kubeliais.
Į dubenį su ryžiais sudėkite kiaušinius ir žoleles. Sūrį sumalkite į ryžius smulkia tarka, pasūdykite ir gerai išmaišykite įdaro ingredientus.
Padalinkite tešlą į dvi lygias dalis, kiekvieną iškočiokite į didelius plonus kvadratinius sluoksnius. Vieną iš sluoksnių atribojame į mažas 5×5 cm dalis.
Uždenkite įdarą antruoju tešlos sluoksniu, atribokite visas vietas, o viršutinį tešlos sluoksnį prispauskite prie dugno.
Kiekvieno pyrago kraštelius padalijame didele stikline, gauname apvalius pyragėlius.
Keptuvėje įkaitinkite 100 ml augalinio aliejaus ir įdėkite pyragėlius į aliejų. Kepkite pyragėlius ant vidutinės ugnies iš abiejų pusių iki auksinės rudos spalvos.
Rezultatas – sultingi pyragėliai, įdaryti svogūnais ir kiaušiniais.
Šių pyragėlių tešla labai plona, viduje daug įdaro.