Orkaitėje gaminti tinginio kopūsto suktinukai aromatingame ir saldžiarūgščiame padaže išeina sultingi, aromatingi, labai skanūs, su lengvomis kreminėmis natomis.
Norėdami paruošti, jums reikės šių ingredientų:
- kiauliena ir jautiena, kopūstai po 500 g;
- svogūnas, 300 g;
- morkos, 200 g;
- virti ryžiai, 350 g;
- druska, pipirai, kalendra;
- sviestas, 100 g;
- augalinis aliejus, 20 g.
Padažui paruošti reikia :
- pomidorai, 200 g;
- grietinė, 200 g;
- morkos ir svogūnai po 100 g;
- druskos, pipirų, žiupsnelio cukraus.
Gaminimo procesas
Naudokite bet kokią jums patinkančią maltą mėsą iš įvairių rūšių mėsos.
Smulkiai supjaustykite kopūstą, sutarkuokite morkas, supjaustykite svogūną.
Svogūną pakepinkite svieste, suberkite morkas ir kopūstus, troškinkite, kol suminkštės.
Patarimas: proceso metu galite įpilti augalinio aliejaus, o pačioje pabaigoje pagardinti prieskoniais.
Troškinkite 15 minučių.
Iškelkite daržoves į didelį indą ir palikite atvėsti.
Jei paėmėte mėsą, nupjaukite visą perteklių ir paverskite ją malta mėsa, kurią pagardinkite pjaustytais svogūnais, druska ir prieskoniais. Tik nepamirškite, kad daržoves taip pat pasūdėte.
Faršą, atvėsusius virtus ryžius ir daržoves sumaišyti.
Suformuokite kotletus ir sudėkite į kepimo formą, išteptą augaliniu aliejumi.
Padažui smulkiai supjaustykite morkas ir supjaustykite svogūną, pakepinkite aliejuje, suberkite trintus pomidorus, troškinkite dar 5 minutes.
Įpilkite grietinės, išmaišykite ir padažas paruoštas.
Padažu aptepkite kotletus ir pašaukite į orkaitę 45 minutėms 180 laipsnių temperatūroje.
Šie kotletai niekuo nesiskiria nuo klasikinių kopūstų suktinukų, tuo pačiu sultingumu ir skoniu. Padažą kepimui galite pasigaminti bet kokį pagal savo skonį, tik turėkite omenyje, kad kotletai jo dalį sugers.