Home » Receptai » Kaip pasigaminti tingius pyragėlius. Paprasti, skanūs, gražūs: paprasčiausias įdaras

Kaip pasigaminti tingius pyragėlius. Paprasti, skanūs, gražūs: paprasčiausias įdaras

by admin

Pyragėliai yra vienas iš labiausiai atpažįstamų kepinių, kurie įvairiuose pasaulio kraštuose skiriasi savo skoniu, forma ir tradicijomis. Jie ne tik skanūs, bet ir turtingi istorija bei simbolika, ypač Europos ir NVS šalyse.

Istoriniai faktai rodo, kad pyragėliai senovės laikais buvo neatsiejama švenčių dalis. Jie buvo kepami ypatingomis progomis, tokiomis kaip vestuvės, religinės šventės ar svarbių svečių atvykimas.

Skirtingose šalyse pyragėliai turėjo skirtingų formų ir įdarų, atspindinčių šventės pobūdį ir kultūrinę įvairovę. Pavyzdžiui, vestuvėms dažnai kepamas batonas – didelis apvalus pyragas, puoštas įvairiais ornamentais, o religinėms šventėms ruošdavo pyragus su gavėnios įdarais.

Šiame straipsnyje dalijamės greito pyragėlių receptu su paprastu įdaru, kurį lengva ir greitai paruošti.

Ingridientai:

  • 400 ml kefyro;
  • 50 ml vandens;
  • 2 kiaušiniai;
  • šaukštelis cukraus;
  • šaukštelis druskos;
  • 350 g miltų;
  • šaukštelis sodos;
  • dešra;
  • pundelis žaliųjų svogūnų;
  • 100 g sūrio;
  • 4 virti kiaušiniai.

Gaminimo procesas:

Sumaišykite kefyrą su vandeniu ir pakaitinkite iki 35-37 laipsnių. Atskirame inde išplakite kiaušinius su cukrumi ir druska, kol mišinys taps vientisas.

Persijokite miltus į kiaušinių mišinį, supilkite šiltą kefyrą ir išmaišykite, kol gausite klampią tešlą. Į tešlą suberkite sodą ir vėl gerai išmaišykite.

Palikite tešlą šiltai, kad ji pakiltų, tuo metu supjaustykite svogūną, kiaušinius ir dešrą mažais kubeliais. Sūrį sutarkuokite stambia tarka.

Kai tešla pakils, įpilkite į ją svogūnus, kiaušinius ir dešrą, po to suberkite sūrį ir viską gerai išmaišykite.

Įkaitinkite augalinį aliejų keptuvėje ir ant paviršiaus išdėliokite tešlos gabalėlius. Kepkite pyragėlius po dangčiu ant vidutinės ugnies 3-4 minutes.

Apverskite pyragėlius ir pakepinkite dar porą minučių po dangčiu.

Po kepimo, pyragėlius dėkite ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų visi pertekusieji aliejus.

Šiuos tingius pyragėlius galima pateikti su įvairiais įdaramis, pavyzdžiui, su malta mėsa arba troškintais kopūstais. Tai puikus greito užkandžio variantas, kurį galima paruošti bet kuriuo metu!

JUMS TAIP PAT PATIKS