Užkandžių pyragas formuojamas iš bulvinių blynų, įdarytų sūriu, svogūnais ir šviežiomis žolelėmis – paprastas, originalus, be galo skanus ir labai aromatingas. Šis užkandis puikiai tinka kepti ant grotelių iškyloje.
Norėdami paruošti, jums reikės šių ingredientų:
- bulvės, 1 kg;
- kiaušiniai, 2 vnt;
- miltų, 5 šaukštai;
- virti kiaušiniai, 3 vnt;
- lydyto sūrio, 2 vnt;
- svogūnas, 1 vnt;
- krapai ir petražolės;
- cukraus, 1,5 šaukštelio;
- druskos, 2 šaukšteliai;
- actas 9%, 2 šaukštai;
- grietinės ir majonezo po 4 v.š.;
- druska, pipirai, prieskoniai.
Gaminimo procesas
Trys bulvės ant smulkios trintuvės, druskos ir pipirų pagal skonį.
Patarimas : galite sutarkuoti bulves ir palikti šiek tiek, kad išsiskirtų sultys, kurios vėliau nusausinamos. Jei bulvės išdžiūvo, sulčių nupilti nereikia.
Į bulvių masę įmuškite 2 kiaušinius, suberkite miltus ir minkykite iki vientisos masės.
Keptuvę ištepkite augaliniu aliejumi ir iškepkite plonus bulvinius blynus. Atvėsinkime juos.
Svogūną supjaustykite mažais kubeliais, sumaišykite su druska ir cukrumi, actu ir šiltu vandeniu (vienas arbatinis šaukštelis druskos, pusantro šaukštelio cukraus, du šaukštai acto).
Išmaišykite mišinį ir palikite marinuotis, kol mišinys atvės.
Trys virti kiaušiniai ant trintuvės kartu su sūriu, sumaišykite su kapotomis žolelėmis.
Svogūną nukoškite ir išspauskite.
Formuojame pyragą, kiekvieną blyną sutepdami grietine arba majonezu.
Sudėkite svogūnus, pabarstykite žolelėmis ir kiaušiniais bei sūriu.
Uždenkite blynu ir vėl viską kartokite.
Surenkame visą pyragą, uždengiame plėvele ir dedame į šaldytuvą atvėsti.
Tokį skanų užkandžių pyragą taip pat galima papuošti pagal skonį ir patiekti ant šventinio stalo.