Home » Receptai » Klasikinių kotletų nebekepu. Imu faršą ir bulves ir per kelias minutes paruošiu skanią vakarienę

Klasikinių kotletų nebekepu. Imu faršą ir bulves ir per kelias minutes paruošiu skanią vakarienę

by admin

Patiekalas iš maltos mėsos ir bulvių yra vienas populiariausių pasirinkimų tiems, kurie vertina skanų, sotų ir paprastai paruošiamą maistą. Šis receptas yra ne tik paprastas, bet ir universalus – jį lengvai galima papildyti savo mėgstamais ingredientais, pavyzdžiui, salotomis ar pievagrybiais, kad suteiktumėte dar daugiau skonio. Pateikiame išsamų šio gardaus patiekalo receptą, kuris puikiai tiks tiek kasdieniams pietums, tiek vakarienei.

Ingredientai

  • Malta mėsa – 600 g (galite rinktis kiaulienos, jautienos arba jų mišinį);
  • Bulvės – 4 vnt. (vidutinio dydžio);
  • Svogūnas – 1 vnt.;
  • Džiūvėsėliai arba duona – 2 riekelės (galima naudoti džiovintą duoną arba šviežią, mirkytą piene);
  • Pienas – 100 ml (minkštai duonai mirkyti);
  • Žalumynai – petražolės arba krapai pagal skonį;
  • Prieskoniai: druska, paprika, malta kalendra – po 1 arbatinį šaukštelį;
  • Sūris – 100 g (geriau rinktis kietą sūrį, pavyzdžiui, „Džiugo“);
  • Rauginti agurkai – 3 vnt.;
  • Majonezas – 3 šaukštai.

Gaminimo procesas

Duonos paruošimas
Pradėkite nuo duonos – džiūvėsėlius arba džiovintą duoną užpilkite šiltu pienu ir leiskite jai išbrinkti. Kai masė taps minkšta, ją sumaišykite su faršu. Į šią masę taip pat suberkite smulkiai supjaustytą svogūną ir kapotus žalumynus.

Prieskonių įmaišymas
Į faršo masę suberkite druską, papriką ir maltą kalendrą. Jeigu norite intensyvesnio skonio, galite pridėti kapoto česnako ar kitų mėgstamų prieskonių. Viską gerai išmaišykite, kad ingredientai tolygiai pasiskirstytų.

Bulvių ir kitų ingredientų paruošimas
Nulupkite bulves ir sutarkuokite jas ant vidutinės trintuvės. Kad bulvių masė nebūtų per daug skysta, skystį galite lengvai išspausti per sietelį. Sutarkuokite sūrį ir raugintus agurkus. Agurkų skystį taip pat šiek tiek išspauskite, kad kepant jie neperdžiūtų.

Formavimas ir kepimas
Paruoškite kepimo formą – išklokite ją pergamentiniu popieriumi ir lengvai patepkite aliejumi.
Iš maltos mėsos masės suformuokite nedidelius apvalius paplotėlius, tarsi mėsainiams skirtas tortilijas, ir dėkite juos į kepimo skardą. Ant kiekvieno mėsos paplotėlio uždėkite sluoksnį tarkuotų bulvių, po to raugintų agurkų, ir galiausiai – sūrio.

Paskutinis prisilietimas
Ant kiekvieno gaminio užtepkite po šaukštelį majonezo, suformuodami tarsi „tinklelio“ raštą. Tai ne tik suteiks patiekalui skonio, bet ir padės ingredientams gražiai apskrusti.

Kepimas
Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C ir kepkite patiekalą 40–50 minučių, kol paviršius taps auksinės spalvos, o kvapas pasklis po visą virtuvę.

Patiekimas ir deriniai

Kai patiekalas iškeps, galite jį patiekti su šviežiomis salotomis arba garintomis daržovėmis. Jei norite eksperimentuoti, į receptą galite pridėti pievagrybių arba kitų daržovių, tokių kaip paprikos ar cukinijos. Tai suteiks patiekalui dar daugiau skonio ir vizualinio patrauklumo.

Šis patiekalas yra ne tik sotus, bet ir lengvai paruošiamas. Jis puikiai tiks šeimos pietums ar vakarienei, o pritaikius keletą nedidelių pakeitimų, taps įdomiu šventiniu užkandžiu. Nepamirškite eksperimentuoti su prieskoniais ir papildomais ingredientais – galbūt atrasite savo unikalų recepto variantą. Skanaus!

JUMS TAIP PAT PATIKS

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas