Home » Receptai » Kopūstą išplakti su kefyru. Lengvai paruošiami kopūstų pyragėliai: receptą pasiūlė vargšas žydas

Kopūstą išplakti su kefyru. Lengvai paruošiami kopūstų pyragėliai: receptą pasiūlė vargšas žydas

by admin

Kopūstų pyragėliai yra svarbus slavų gyvenimo ir kultūros patiekalas. Faktas yra tas, kad pyragėliai visada būdavo namuose per šventes, laidotuves ir įprastus šeimos pietus.

Kiekvienai progai buvo paruoštas tam tikros rūšies pyragas. Daugiausia šventei buvo kuriami mėsos ir saldūs pyragėliai. Dažnai galite pastebėti, kad kopūstų pyragėliai veikė kaip laidotuvių pyragėliai. Tačiau ne visuose NVS šalių regionuose.

Vakarienei dažnai būdavo ruošiamas kopūstų pyragas. Tikriausiai dėl kopūstų gausos valstiečių šeimose kepdavo dažnai.

Šiais laikais kopūstų pyragus galima ruošti kada nori, nepasikliaujant šventėmis ar kitomis gyvenimo akimirkomis. Gaminkime patys tinginių kopūstų pyragus.

Ingredientai:

  • kopūstai – 350 g;
  • svogūnai – vnt.;
  • morkos – vnt.;
  • augalinis aliejus – 40 ml;
  • kiaušiniai – 2 vnt .;
  • kefyras – 350 ml;
  • soda – šaukštelis;
  • miltai – 400 g.

Gaminimo procesas:

Kopūstą smulkiai supjaustykite, svogūną supjaustykite mažais kubeliais, o morkas sutarkuokite stambiomis trintuvės pjaustyklėmis. Į keptuvę supilkite augalinį aliejų ir lengvai pakepinkite svogūną.

Į svogūnus suberkite morkas ir kartu pakepinkite daržoves. Į svogūnų ir morkų mišinį suberkite kopūstą, pakepinkite daržoves, pagal skonį pasūdykite ir pipirus. Uždenkite keptuvę dangčiu ir palikite troškintis, kol daržovės bus paruoštos.

Atskirai išplakite kiaušinius su druska, taip pat atskirai išplakite kefyrą ir sodą. Į dubenį su kiaušinių mišiniu supilkite kefyrą ir išmaišykite. Į kefyro ir kiaušinių mišinį suberkite miltus, užminkykite tešlą.

Į storą tešlą sudėkite kopūstų įdarą ir išmaišykite.

Į keptuvę su augaliniu aliejumi dėkite po šaukštą tešlos su įdaru, apkepkite pyragėlius iš abiejų pusių iki auksinės rudos spalvos.

Dėl to turime lengvai paruošiamus kopūstų pyragus.

Norėdami gauti sodrų skonį, įdarą galite pridėti mėgstamų prieskonių.

JUMS TAIP PAT PATIKS

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas