Home » Receptai » Labai skanus užkandis tartaletėse: ruošiu šventiniam stalui arba pusryčiams

Labai skanus užkandis tartaletėse: ruošiu šventiniam stalui arba pusryčiams

by admin

Šiandien parodysiu vieną skaniausių tartalečių įdarų. Šį užkandį galima ruošti ne tik šventiniam stalui, bet ir pusryčiams. Tartaletės atrodo gražiai, patogios valgyti ir lengvai paruošiamos. Pasirodo švelnus, patrauklus ir labai, labai skanus.

Ingredientai:

  • tartaletės – 8 vnt.
  • vištienos filė (rūkyta) – 300 g.
  • pievagrybiai – 200-300 g.
  • svogūnas – 1 vnt.
  • sūris – 80 g.
  • grietinėlė 10-20% – 200 ml.
  • miltai – 1 valgomasis šaukštas.
  • druskos, pipirų
  • muskato riešutas – 1/4 šaukštelio.

Gaminimo procesas

Vieną svogūną supjaustykite mažais kubeliais.

Turiu 200 gramų pievagrybių, nuplaunu, nusausinau ir taip pat supjaustau nedideliais kubeliais.

Nuo rūkytos vištienos krūtinėlės nuimkite odelę, aš sunaudojau 300 gramų ir smulkiai supjaustau. Vietoj rūkytos vištienos galite naudoti įprastą vištienos filė.

Svogūną suberkite į įkaitintą augaliniu aliejumi keptuvę ir pakepinkite iki skaidrumo.

Čia dėkite pievagrybius ir kepkite ant stiprios ugnies, kol skystis išgaruos, retkarčiais pamaišydami. Mūsų grybų tūris sumažės.

Kai nutekės visas skysčio perteklius, sudėkite vištieną ir išmaišykite.

Įberkite 1 valgomąjį šaukštą miltų, išmaišykite, įpilkite 200 ml. grietinėlės ir troškinkite mišinį ant vidutinės ugnies, kol sutirštės.

Pabaigoje įberkite druskos, maltų juodųjų pipirų ir 1/4 šaukštelio. muskato riešutas. Dar kartą gerai išmaišykite ir tartalečių įdaras paruoštas.

Belieka sutarkuoti sūrį ant rupios trintuvės ir arbatiniu šaukšteliu užpildyti mūsų tartaletes.

Ant viršaus pabarstykite tarkuotu sūriu, perkelkite į kepimo formą ir pašaukite į iki 200 laipsnių įkaitintą orkaitę 10 minučių, kol sūris išsilydys.

Užkandis paruoštas. Ji nepaliks abejingų. Pasirodo, kad tai savotiškas julienas tartletėse su vištiena ir grybais po skania sūrio kepure.

JUMS TAIP PAT PATIKS

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas