Home » Receptai » Mano vyras sako, kad tai šedevras. Greitas ir paprastas: cukinijų receptas, skanesnis už mėsą

Mano vyras sako, kad tai šedevras. Greitas ir paprastas: cukinijų receptas, skanesnis už mėsą

by admin

Cukinijų pyragaičiai įdaryti malta mėsa, nors galima rinktis ir kitą variantą – į jį galima įdaryti kiaušinių, žuvies, grybų ir sūdyto varškės su žolelėmis.

Norėdami paruošti, jums reikės šių ingredientų:

  • cukinijos, 700 g;
  • morkos, 1 vnt;
  • kiaušiniai, 2 vnt;
  • miltų, 3 v.š.;
  • krapai, druska, pipirai, prieskoniai;
  • maltos mėsos, 300 g.

Gaminimo procesas

Tris cukinijas ant rupios trintuvės, pasūdykite ir palikite 5 minutes, tada išspauskite sultis.

Morkas taip pat sutarkuojame stambia tarka, o žalumynus smulkiai supjaustome pagal savo skonį.

Cukinijų masę sumaišykite su morkomis, žolelėmis, prieskoniais ir aromatinėmis žolelėmis, kiaušiniais, miltais. Gerai ismaisyti. Įdėkite česnako pagal skonį.

Patarimas: miltų gali prireikti daugiau, žiūrėkite tešlos konsistenciją, masė turi būti tiršta.

Maltą mėsą pagal skonį pagardinkite prieskoniais ir druska, žolelėmis ir aromatinėmis žolelėmis. Formuojame nedidelius pyragėlius.

Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų, šaukštu paskleiskite mišinį, ant viršaus uždėkite faršo paplotį, apliekite cukinijų mišiniu ir kepkite apie 3 – 5 minutes iš vienos pusės po dangčiu. Apverskite ir apkepkite antrąją pusę.

Pyragai gaunasi labai skanūs, apetiški ir aromatingi, įpilkite grietinės ar bet kokių padažų, mėgstamo garnyro ir gausite sočią, o ne banalią vakarienę.

JUMS TAIP PAT PATIKS

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas