Home » Receptai » Mėsa tirpsta kaip aksominis sviestas. Marinatas yra stebuklas: švelni vištienos filė

Mėsa tirpsta kaip aksominis sviestas. Marinatas yra stebuklas: švelni vištienos filė

by admin

Vištienos kotletai – paprastas ir skanus patiekalas, kuris gali būti puikus pasirinkimas šeimos vakarienei ar šventiniam stalui. Jie gaminami iš vištienos filė, kuri išplakama iki norimo tirštumo, o tada apkepama ir kepama iki auksinės rudos spalvos.

REKLAMA

Vištienos mėsa yra baltymų šaltinis, būtinas sveikiems raumenims, kaulams ir sąnariams palaikyti. Jame taip pat yra B grupės vitaminų, kurie padeda palaikyti sveiką nervų sistemą ir medžiagų apykaitą.

Be to, vištiena laikoma dietiniu produktu, nes joje mažai riebalų ir kalorijų.

Paruoškime vištienos kotletus.

Ingredientai:

  • svogūnas – 1 vnt .;
  • česnakai – 3 skiltelės;
  • grietinė – 1 valgomasis šaukštas;
  • majonezas – 1 valgomasis šaukštas;
  • druska – ½ šaukštelio;
  • paprika ½ – šaukštelis;
  • garstyčios ½ – šaukštelis;
  • krakmolas – 1 valgomasis šaukštas;
  • kiaušinis – 1 vnt .;
  • vištienos krūtinėlė – 2 vnt.

Gaminimo procesas:

REKLAMA

Svogūną supjaustykite mažais kubeliais, sumaišykite su grietine, majonezu, druska ir paprika. Per spaudą įpilkite česnako skilteles į mišinį, įmuškite kiaušinius, garstyčias ir krakmolą, išmaišykite.

Vištienos krūtinėles padalinkite per pusę ir išilgai grūdų supjaustykite kepsneliais. Atsargiai išmuškite kepsnius iš abiejų pusių ir sudėkite į marinatą.

Palikite marinatą porą valandų, tada sudėkite į gerai įkaitintą keptuvę su augaliniu aliejumi. Vištienos filė apkepkite iš abiejų pusių po 3 minutes.

REKLAMA

Vištienos kotletus galite patiekti su kečupu, adžika ir kitais padažais. Patiekalas gali būti derinamas su bet kokiu garnyru arba patiekiamas atskirai.

JUMS TAIP PAT PATIKS

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas