Home » Receptai » Mėsos pyragaičiai be kiaušinių ir pieno. Mano vyras valgo po 10 vienetų ir nepriauga svorio

Mėsos pyragaičiai be kiaušinių ir pieno. Mano vyras valgo po 10 vienetų ir nepriauga svorio

by admin

Mėsos pyragai kadaise buvo pagrindinis žmonijos kulinarinis išradimas. Anksčiau jie niekada negalvojo taip laikyti mėsos. Iš pradžių įdaras buvo dedamas į nevalgomą tešlą, naudojant kaip savotišką nešiojimo indą.

Vėliau žmonės pradėjo gaminti valgomą tešlą, pridėdami įdaro. Kadangi praeityje mėsa buvo populiariausias maistas, priedo pasirinkimas teko kiaulienai, jautienai ir vištienai.

Po daugybės eksperimentų senovės žmonės gamino pyragus. Manoma, kad tai atsitiko Rytų šalyse. Tačiau vakarų slavai skanius pyragus kepdavo ir pagal tradicinį receptą.

Išmokime gaminti paprastus mėsos pyragus visai šeimai.

Ingredientai:

  • miltai – 750 g;
  • druska – 2 šaukšteliai;
  • cukrus – a.š.;
  • svogūnai – 350 g;
  • mielės – 11 g;
  • malta jautiena – 600 g;
  • augalinis aliejus – 40 ml;
  • vanduo – 500 ml.

Gaminimo procesas:

Vandenį pašildykite iki 60-70 laipsnių, į šiltą skystį suberkite cukrų, 1,5 arbatinio šaukštelio druskos ir mieles. Ingredientus gerai išplakite šluotele, kad gautumėte tešlą.

Visus miltus suberkite į tešlą, minkykite mentele, tada rankomis išmaišykite tešlą. Į tešlą įpilkite 20 ml augalinio aliejaus, minkykite iki nelipnios ir elastingos masės.

Tešlos rutulį uždenkite plėvele ir palikite šiltai 40 minučių.

Nuluptą svogūną supjaustykite nedideliais kvadratėliais. Likusius augalinius riebalus įkaitinkite keptuvėje ir ant paviršiaus išdėliokite svogūną. Kepkite ant vidutinės ugnies iki auksinės rudos spalvos.

Atvėsusį svogūną sumaišykite su faršu ir druska, rankomis išminkykite įdarą.

Padalinkite tešlą į kolobokus, lygius 50 gramų. Kiekvieną susidariusį gumulėlį sutrinkite į storą pyragą. Į paplotį dėkite po šaukštą įdaro ir į tešlą įdėkite faršą.

Keptuvėje būtina pašildyti augalinį aliejų (100 ml). Pyragėlius sudėkite į aliejų ir kepkite ant vidutinės ugnies iš abiejų pusių iki auksinės rudos spalvos.

Rezultatas – traškūs, minkšti ir sultingi pyragėliai.

Atkreipkite dėmesį, kad recepte nenaudojami kiaušiniai ar pienas, todėl tešla bus šiek tiek kitokia.

JUMS TAIP PAT PATIKS

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas