Home » Receptai » Miltai, kefyras ir bulvės ir skanumas ant stalo! Mėsos pyragas

Miltai, kefyras ir bulvės ir skanumas ant stalo! Mėsos pyragas

by admin

Kiekviena šeimininkė žino, kaip svarbu turėti keletą greitų ir skanių receptų, kurie ne tik sužavėtų svečius, bet ir būtų lengvai paruošiami. Šis pyragas su kefyro ir maltos mėsos įdaru yra puikus pasirinkimas, nes jis yra ne tik skanus, bet ir itin minkštas, todėl puikiai tinka bet kokiai progai. Be to, jo gaminimas užtrunka mažai laiko, o ingredientai dažnai būna po ranka. Šiame straipsnyje pasidalinsiu išsamia pyrago gaminimo instrukcija, ingredientų sąrašu ir patarimais, kaip jį patobulinti.

Ingredientai

Norint paruošti šį nuostabų pyragą, jums reikės šių ingredientų:

Tešlai:

  • Kefyras – 4 šaukštai
  • Majonezas – 200 g
  • Miltai – 450-500 g
  • Kepimo milteliai – 2 šaukšteliai
  • Sviesto margarinas – 150 g
  • Druska – 1 šaukštelis

Įdarui:

  • Malta mėsa (jūsų pasirinkta) – 200 g
  • Svogūnai – 2 vnt
  • Bulvės – 2 vnt
  • Druska, kmynai, pipirai – pagal skonį
  • Augalinis aliejus – 3 šaukštai
  • Vanduo – 4 šaukštai

Gaminimo Procesas

Tešlos Paruošimas: Pradėkite nuo tešlos paruošimo. Rekomenduoju prieš tai užšaldyti margarino gabalėlį. Tokiu būdu jį bus lengviau sutarkuoti. Kambario temperatūros kefyrą sumaišykite su majonezu, druska ir kepimo milteliais. Šiame etape galite pridėti šiek tiek prieskonių, kad suteiktumėte tešlai papildomo skonio.

Tada persijokite miltus ir įtrinkite sutarkuotą margariną, kol mišinys taps trupiniais. Šį procesą galite atlikti rankomis, tačiau jei norite, galite naudoti virtuvinį kombainą.

Tešlos Minkyti: Skystąją dalį supilkite į trupinius ir išmaišykite, kol gausite minkštą tešlą. Padalinkite tešlą į dvi dalis ir sudėkite į maišelius. Taip tešla nesusikaups ir nepraras drėgmės. Padėkite į šaldytuvą bent 30 minučių.

Įdaro Paruošimas: Kol tešla ilsisi šaldytuve, galite paruošti įdarą. Sumaišykite maltą mėsą su kubeliais pjaustytomis žaliomis bulvėmis, smulkiai pjaustytu svogūnu, druska, kmynais ir pipirais pagal skonį. Pridėkite augalinio aliejaus ir vandens, kad įdaras būtų sultingesnis. Viską gerai išminkykite.

Pyrago Formavimas: Išimkite tešlą iš šaldytuvo ir pabarstykite stalą miltais. Iškočiokite vieną tešlos dalį į stačiakampį, kurio storis turėtų būti apie 2 mm. Tešlą dėkite į kepimo skardą, suformuokite šonus ir išlyginkite, kad įdaras nesubėgtų.

Ant tešlos lygiu sluoksniu paskleiskite paruoštą įdarą. Antrąją tešlos dalį iškočiokite į sluoksnį ir dėkite ant įdaro. Kraštelius gerai užspauskite, kad pyragas neišsilietų kepant.

Pyrago Kepimas: Prieš dedant pyragą į orkaitę, patepkite jį plaktu kiaušinio tryniu ir pienu. Tai suteiks jam gražų auksinį atspalvį. Kepkite iki 170 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 35-40 minučių, priklausomai nuo jūsų orkaitės. Stebėkite pyragą, kad jis neiškeptų per daug.

Pyrago Patiekimas: Iškepus pyragą, leiskite jam atvėsti apie 10 minučių, kad jis būtų lengviau pjaustomas. Tačiau nepamirškite, kad karštas pyragas taip pat labai skanus!

Papildomi Patarimai ir Variacijos

Šis pyragas yra universalus, todėl galite eksperimentuoti su įdarais. Vietoj maltos mėsos galite naudoti kitus ingredientus, pavyzdžiui, grybų įdarą, daržoves arba net sūrio mišinį. Tai puiki galimybė pritaikyti receptą pagal savo skonį ir pageidavimus.

Taip pat galite pridėti įvairių prieskonių ar žolelių, kad pagyvintumėte skonį. Pavyzdžiui, česnakai ar šviežios žolelės, tokios kaip petražolės ar krapai, suteiks įdarui gaivumo ir aromato.

Kodėl Verta Išbandyti Šį Receptą?

Šis pyragas su kefyro ir maltos mėsos įdaru yra ne tik lengvai pagaminamas, bet ir labai sotaus skonio. Jis puikiai tinka tiek kasdieniam, tiek šventiniam stalui. Be to, jo gamyba užtrunka nedaug laiko, todėl jį galite paruošti net ir tada, kai neturite daug laiko.

Šis pyragas yra neabejotinai puikus pasirinkimas tiek šeimos vakarienei, tiek šventiniams susibūrimams. Jis nustebins jūsų artimuosius ir svečius, o skonis tikrai nepaliks abejingų.

Išbandykite šį receptą ir sužinokite, koks paprastas ir skanus gali būti pyragas su kefyro ir maltos mėsos įdaru. Skanaus!

REKLAMA

REKOMENDUOJAMI VIDEO

TAIP PAT SKAITYKITE

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas