Paprasčiausias ir elementariausias greitų čeburekų receptas. Labai mėgstu šį receptą, čeburekai būna auksiniai, rausvi, su puslelėmis, labai skanūs ir sultingi. Jokio triūso virtuvėje.
Norėdami paruošti, jums reikės šių ingredientų:
- miltų, apie 500 g;
- verdantis vanduo, 200 ml;
- druskos, 1 šaukštelis;
- augalinis aliejus, 3 šaukštai.
Norėdami paruošti įdarą, jums reikės :
- malta mėsa, 400 g;
- svogūnas;
- druskos ir pipirų;
- augalinis aliejus, 3 šaukštai.
Gaminimo procesas
Išsijotus miltus sumaišykite su druska ir supilkite į verdantį vandenį bei augalinį aliejų.
Iš pradžių tešlą minkykite mentele, o paskui rankomis. Masė turi būti minkšta ir elastinga.
Uždenkite tešlą ir palikite 10 minučių.
Stalą pabarstykite miltais ir užminkykite tešlą, supilkite į dešrą ir supjaustykite porcijomis, kiekvieną susukite į bandelę. Uždenkite plėvele ir palikite kurį laiką.
Faršą sumaišykite su svogūnais, druska ir pipirais.
Patarimas: naudoju smulkiai pjaustytus žalius svogūnus, pasirodo labai skanu. Bet galite naudoti įprastą, tik smulkiai supjaustykite.
Kiekvieną gabalėlį iškočiokite į plokščią paplotėlį, ant vieno krašto uždėkite įdaro ir užspauskite kraštus.
Apkepkite įkaitintame augaliniame aliejuje iš abiejų pusių, dėkite ant popierinių rankšluosčių, kad pasišalintų aliejaus perteklius, ir dėkite į lėkštę.
Tai labai skanūs pietūs ar vakarienė ar užkandis.