Home » Receptai » Miltai, vanduo ir aliejus: niekas netiki, kad aš juos taip paprastai gaminu. Čeburekai su mėsa

Miltai, vanduo ir aliejus: niekas netiki, kad aš juos taip paprastai gaminu. Čeburekai su mėsa

by Aurelijus A

Paprasčiausias ir elementariausias greitų čeburekų receptas. Labai mėgstu šį receptą, čeburekai būna auksiniai, rausvi, su puslelėmis, labai skanūs ir sultingi. Jokio triūso virtuvėje.

Norėdami paruošti, jums reikės šių ingredientų:

  • miltų, apie 500 g;
  • verdantis vanduo, 200 ml;
  • druskos, 1 šaukštelis;
  • augalinis aliejus, 3 šaukštai.

Norėdami paruošti įdarą, jums reikės :

  • malta mėsa, 400 g;
  • svogūnas;
  • druskos ir pipirų;
  • augalinis aliejus, 3 šaukštai.

Gaminimo procesas

Išsijotus miltus sumaišykite su druska ir supilkite į verdantį vandenį bei augalinį aliejų.

Iš pradžių tešlą minkykite mentele, o paskui rankomis. Masė turi būti minkšta ir elastinga.

Uždenkite tešlą ir palikite 10 minučių.

Stalą pabarstykite miltais ir užminkykite tešlą, supilkite į dešrą ir supjaustykite porcijomis, kiekvieną susukite į bandelę. Uždenkite plėvele ir palikite kurį laiką.

Faršą sumaišykite su svogūnais, druska ir pipirais.

Patarimas: naudoju smulkiai pjaustytus žalius svogūnus, pasirodo labai skanu. Bet galite naudoti įprastą, tik smulkiai supjaustykite.

Kiekvieną gabalėlį iškočiokite į plokščią paplotėlį, ant vieno krašto uždėkite įdaro ir užspauskite kraštus.

Apkepkite įkaitintame augaliniame aliejuje iš abiejų pusių, dėkite ant popierinių rankšluosčių, kad pasišalintų aliejaus perteklius, ir dėkite į lėkštę.

Tai labai skanūs pietūs ar vakarienė ar užkandis.

REKLAMA

REKOMENDUOJAMI VIDEO

TAIP PAT SKAITYKITE

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas