Pagal šį receptą paruošta kiauliena pasirodo labai rafinuota, aromatinga ir patraukli. Receptas paprastas, viskas paruošiama greitai, rezultatas – skaniausias, minkštiausias ir sultingiausias užkandis.
Norėdami paruošti, jums reikės šių ingredientų:
- kiauliena ar kita mėsa, 700 g;
- bulvės, 800 g;
- druska, pipirai, prieskoniai;
- svogūnas pagal skonį;
- sūris, 100 g;
- garstyčių, 1 valgomasis šaukštas;
- majonezo, 2 v.š.;
- balto jogurto, 2 v.š.
Gaminimo procesas
Mėsą nuplauname ir nusausiname popieriniais rankšluosčiais.
Mėsą išmuškite iš abiejų pusių, bet ne per daug.
Druska ir pipirai, pagal skonį įtrinkite įvairiais prieskoniais.
Patarimas : galite naudoti bet kokią mėsą, tačiau nepamirškite, kad paukštiena iškepa greičiau nei kiauliena.
Tris bulves ant rupios trintuvės ir druskos, palikite 10 minučių.
Iš sulčių išspauskite bulvių mišinį.
Keptuvę ištepkite aliejumi ir lygiu sluoksniu paskleiskite bulves.
Svogūnus paimkite bet kokiu kiekiu, supjaustykite plonais pusžiedžiais ir padėkite ant bulvių.
Ant viršaus uždėkite mėsos griežinėlius.
Sūrį sutrinkite ant rupios trintuvės ir sumaišykite su garstyčių sėklomis, majonezu ir jogurtu. Pridėkite daugiau prieskonių pagal skonį.
Mėsą lygiu sluoksniu aptepkite padažu.
Kepame 180 laipsnių orkaitėje apie 20 minučių.
Tai patiekalas, kurį ruošiu svečiams. Jei mėgstate grybus, tuomet į sūrio padažą galite įdėti grybų griežinėlius.