Kvepianti ir švelni, sultinga, neperdžiovinta mėsa, kepta orkaitėje. Viskas paruošiama paprastai ir greitai, svarbiausia paimti gerą mėsą ir kokybiškus prieskonius.
Norėdami paruošti, jums reikės šių ingredientų:
- kiauliena, 1 kg;
- svogūnas, 4 vnt;
- druskos, 1 šaukštelis;
- pipirai, ciberžolė po ½ šaukštelio;
- sauso česnako, prieskonių mėsai, cukraus po 1 arbatinį šaukštelį;
- citrinos sulčių, 2 v.š.
Gaminimo procesas
Prieskonius rinkitės pagal savo skonį, o druskos į mėsą paimkite tiek, kiek jums patinka.
Mėsą supjaustykite mažais gabalėliais.
Druską sumaišyti su visais prieskoniais ir mišinį supilti į mėsą, įpilti citrinos sulčių. Sumaišykite rankomis, įtrindami prieskonius ir druską į mėsą.
Svogūną supjaustykite plonais pusžiedžiais ir šiek tiek paminkykite rankomis.
Į kepimo rankovę įdėkite svogūnų pagalvę ir ant viršaus sluoksniu išdėliokite mėsos gabalėlius.
Kepkite 180 laipsnių temperatūroje apie 1 valandą, tačiau patikrinkite orkaitę.
Šią mėsą patiekiu su svogūnais ir įvairiais garnyrais, ypač skanu su bulvių koše, virtais ryžiais su daržovėmis. Jei mėgstate mišrius skonius, būtų puiku įdėti grybų, supjaustytų dideliais gabalėliais. Grybus geriau dėti po mėsa, kad nesudegtų. Likus 10 minučių iki kepimo pabaigos, rankovę galima perpjauti ir apibarstyti tarkuotu sūriu arba tiesiog patepti mėsą medumi, sumaišytu su sojų padažu. Gausite puikią plutą.