Puodas yra viena iš universaliausių patiekalų rūšių visame pasaulyje. Faktas yra tas, kad troškinys egzistuoja beveik visose šalyse. Tiesa, visose šalyse troškinys turi savo neįprastą pavadinimą.
Pavyzdžiui, Italijoje troškinys buvo vadinamas lazanija, NVS šalyse – makaronais. Tuo pačiu metu patiekalo ruošimo samprata dažnai sutampa.
Faktas yra tas, kad troškinį senovėje ruošė valstiečiai. Pagaminti paprastą ir nebrangų patiekalą iš daržovių nebuvo sunku ir greita. Didelės šeimos maitinosi troškiniais.
Pakalbėkime apie tai, kaip gaminti kopūstų troškinį.
Ingredientai:
- Kopūstai – 800 g;
- Krapai – pundelis;
- Petražolės;
- Žalieji svogūnai – pundelis;
- Morkos – vnt.;
- Česnakai – 4 skiltelės;
- Kiaušiniai – 2 vnt.;
- Druska – ½ šaukštelio;
- Malti juodieji pipirai;
- paprika;
- Miltai – 200 g;
- Augalinis aliejus – 3 šaukštai;
- Vyšniniai pomidorai – 150 g.
Gaminimo procesas:
Nelabai smulkiai susmulkinkite kopūstą ir sudėkite į gilų dubenį. Kopūstą pasūdykite ir lengvai minkykite rankomis.
Nuskustas bulves sutarkuokite stambiomis trintuvės pjaustyklėmis ir sumaišykite su kopūstais. Smulkiai supjaustykite žalius svogūnus, petražoles ir krapus, o morkas sutarkuokite.
Sudėkite žalumynus ir morkas į dubenį su bulvėmis ir kopūstais. Per spaudą įmeskite česnako skilteles į daržovių masę ir įmuškite kiaušinius.
Į mišinį suberkite miltus, maltus juoduosius pipirus ir papriką, gerai išmaišykite.
Kepimo indą sutepkite augaliniu aliejumi ir išdėliokite daržovių mišinį.
Kepkite indą 180 laipsnių orkaitėje 20 minučių.
Rekomenduojame troškintuvą patiekti su vyšniniais pomidorais. Taip patiekalas bus išbaigtas ir įgaus naujų skonio natų.