Kvapnus bulvių ir maltos mėsos troškinys yra labai skanus ir sotus patiekalas. Įpilkite salotų ar marinuotų daržovių ir gausite pilną vakarienę.
Norėdami paruošti, jums reikės šių ingredientų:
- bulvės, 700 g;
- kiaušinis, 1 vnt;
- druskos;
- sviestas, 50 g;
- pieno.
Norėdami paruošti maltą mėsą, jums reikia:
- malta mėsa, 500 g;
- svogūnas, 1 vnt;
- druska, paprika, sausas česnakas po 0,5 šaukštelio;
- miltų, 1 valgomasis šaukštas;
- sūris, 100 g;
- pienas, 300 ml.
Gaminimo procesas
Bulves išvirkite pasūdytame vandenyje, tada paverskite tyrele su sviesto gabalėliais.
Svogūną supjaustykite mažais kubeliais ir pakepinkite augaliniame aliejuje.
Į svogūną suberkite faršą ir maišydami kepkite, kol išgaruos skystis.
Pagardinkite druska, pipirais, suberkite likusius prieskonius, miltus ir gerai išmaišykite.
Įpilkite pieno ir virkite, kol sutirštės, išmaišykite ir nukelkite nuo ugnies.
Kepimo formą ištepkite sviestu ir sudėkite į tyrę ir išlyginkite.
Išdėliokite faršą, išlyginkite ir pabarstykite tarkuotu sūriu.
Kepame 200 laipsnių temperatūroje apie 20 – 30 minučių. Patikrinkite, ar jūsų orkaitė yra aukso rudos spalvos.
Jei sūris pradeda degti, uždenkite keptuvę folija ir išimkite ją likus 5 minutėms iki kepimo pabaigos.