Home » Receptai » Paprasta, bet mano šeimai tai patinka. Turite bulvių ir šiek tiek maltos mėsos, tada šis receptas jums

Paprasta, bet mano šeimai tai patinka. Turite bulvių ir šiek tiek maltos mėsos, tada šis receptas jums

by admin

Kvapnus bulvių ir maltos mėsos troškinys yra labai skanus ir sotus patiekalas. Įpilkite salotų ar marinuotų daržovių ir gausite pilną vakarienę.

REKLAMA

Norėdami paruošti, jums reikės šių ingredientų:

  • bulvės, 700 g;
  • kiaušinis, 1 vnt;
  • druskos;
  • sviestas, 50 g;
  • pieno.

Norėdami paruošti maltą mėsą, jums reikia:

  • malta mėsa, 500 g;
  • svogūnas, 1 vnt;
  • druska, paprika, sausas česnakas po 0,5 šaukštelio;
  • miltų, 1 valgomasis šaukštas;
  • sūris, 100 g;
  • pienas, 300 ml.

Gaminimo procesas

REKLAMA

Bulves išvirkite pasūdytame vandenyje, tada paverskite tyrele su sviesto gabalėliais.

Svogūną supjaustykite mažais kubeliais ir pakepinkite augaliniame aliejuje.

Į svogūną suberkite faršą ir maišydami kepkite, kol išgaruos skystis.

REKLAMA

Pagardinkite druska, pipirais, suberkite likusius prieskonius, miltus ir gerai išmaišykite.

Įpilkite pieno ir virkite, kol sutirštės, išmaišykite ir nukelkite nuo ugnies.

Kepimo formą ištepkite sviestu ir sudėkite į tyrę ir išlyginkite.

REKLAMA

Išdėliokite faršą, išlyginkite ir pabarstykite tarkuotu sūriu.

Kepame 200 laipsnių temperatūroje apie 20 – 30 minučių. Patikrinkite, ar jūsų orkaitė yra aukso rudos spalvos.

Jei sūris pradeda degti, uždenkite keptuvę folija ir išimkite ją likus 5 minutėms iki kepimo pabaigos.

REKLAMA

JUMS TAIP PAT PATIKS

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas