Nuostabaus skonio ir subtilios tekstūros pyragas su žuvies įdaru ir špinatais. Užtruksite apie 45 minutes, kad padarytumėte viską ir galėsite visus pakviesti prie stalo.
Norėdami paruošti, jums reikės šių ingredientų:
- raudona žuvis, 400 g;
- špinatai, 200 g;
- druska, pipirai, prieskoniai, sausas česnakas, sausos žolelės;
- augalinis aliejus, citrina;
- sluoksniuotos tešlos, 1 lapas;
- kiaušinis, 1 vnt;
- sezamas.
Gaminimo procesas
Žuvies gabalėlius nuvalome nuo kaulų, pagardiname druska, pipirais ir sausu česnaku. Kepame 200 laipsnių temperatūroje apie 15 minučių.
Špinatus nuplaukite, nusausinkite ant popierinio rankšluosčio ir supjaustykite.
Špinatus pakepinkite augaliniame aliejuje 2 minutes.
Stalą pabarstykite miltais ir iškočiokite tešlą į 3 mm sluoksnį.
Žuvį šakute šiek tiek sukapokite gabalėliais, bet košės nevirkite.
Žuvį sumaišykite su žolelėmis ir pabarstykite citrina.
Įmuškite kiaušinį ir patepkite tešlos lakšto vidų.
Ant tešlos dėkite žuvį ir suberkite špinatus. Tiesiog pirmiausia nusausinkite špinatų sultis.
Ant viršaus įberkite šiek tiek druskos, pipirų ir apvyniokite pyragą. Gerai pritvirtinkite kraštus.
Kepimo skardą išklokite pergamentu, pabarstykite miltais ir išdėliokite pyragą.
Aptepkite kiaušiniu arba augaliniu aliejumi, pabarstykite sezamo sėklomis, druska ir pipirais.
Kepame 200 laipsnių temperatūroje apie 15 – 20 minučių.
Šis pyragas yra tiesiog puikus priedas prie pietų ar vakarienės, jis pasirodo labai sultingas, su subtiliu įdaru.