Šis minkštas ir drėgnas mėsos pyragas puikiai papildys jūsų meniu. Labai paprasta ir greitai paruošiama iš minimalaus ingredientų rinkinio.
Norėdami paruošti, jums reikės šių ingredientų:
- kefyras, 400 ml;
- maltos mėsos, 400 g;
- svogūnas, 80 g;
- miltai, 300 g;
- kiaušiniai, 3 vnt;
- druska pipirai;
- cukraus, 1 šaukštelis;
- soda, 0,5 šaukštelio;
- pomidorai, 1 vnt;
- žalumynai;
- augalinis aliejus, 3 šaukštai.
Gaminimo procesas
Smulkiai supjaustykite svogūną ir pakepinkite augaliniame aliejuje.
Į svogūną suberkite maltą mėsą (jautieną arba kiaulieną, asorti).
Mišinį pasūdykite ir pipiruokite, įberkite įvairių prieskonių ir aromatinių žolelių.
Pomidorą supjaustykite plonais griežinėliais.
Į šiltą kefyrą supilkite sodą, įpilkite augalinio aliejaus, kiaušinių, išmaišykite.
Suberkite miltus, druską ir cukrų, minkykite.
Tešla gaunasi gana tiršta, jei turite plonesnę konsistenciją, tada dėkite daugiau miltų.
Dalį tešlos dėkite į formą, ant viršaus tolygiai išdėliokite faršą ir užpildykite antrąja tešlos dalimi.
Ant viršaus uždėkite pomidorų griežinėlius.
Kepame 180 laipsnių temperatūroje apie 30 – 40 minučių.
Pyragas gaunasi labai skanus, minkštas, drėgnas ir aromatingas. Patiekite karštą arba šaltą kaip užkandį.