Home » Receptai » Paruošti lengviau nei beliašus, bet skonis geresnis. Patiekalas, kurį gali gaminti kiekvienas

Paruošti lengviau nei beliašus, bet skonis geresnis. Patiekalas, kurį gali gaminti kiekvienas

by Aurelijus A

Šis minkštas ir drėgnas mėsos pyragas puikiai papildys jūsų meniu. Labai paprasta ir greitai paruošiama iš minimalaus ingredientų rinkinio.

Norėdami paruošti, jums reikės šių ingredientų:

  • kefyras, 400 ml; 
  • maltos mėsos, 400 g;
  • svogūnas, 80 g; 
  • miltai, 300 g; 
  • kiaušiniai, 3 vnt; 
  • druska pipirai; 
  • cukraus, 1 šaukštelis; 
  • soda, 0,5 šaukštelio; 
  • pomidorai, 1 vnt; 
  • žalumynai; 
  • augalinis aliejus, 3 šaukštai. 

Gaminimo procesas

Smulkiai supjaustykite svogūną ir pakepinkite augaliniame aliejuje.

Į svogūną suberkite maltą mėsą (jautieną arba kiaulieną, asorti).

Mišinį pasūdykite ir pipiruokite, įberkite įvairių prieskonių ir aromatinių žolelių.

Pomidorą supjaustykite plonais griežinėliais.

Į šiltą kefyrą supilkite sodą, įpilkite augalinio aliejaus, kiaušinių, išmaišykite.

Suberkite miltus, druską ir cukrų, minkykite.

Tešla gaunasi gana tiršta, jei turite plonesnę konsistenciją, tada dėkite daugiau miltų.

Dalį tešlos dėkite į formą, ant viršaus tolygiai išdėliokite faršą ir užpildykite antrąja tešlos dalimi.

Ant viršaus uždėkite pomidorų griežinėlius.

Kepame 180 laipsnių temperatūroje apie 30 – 40 minučių.

Pyragas gaunasi labai skanus, minkštas, drėgnas ir aromatingas. Patiekite karštą arba šaltą kaip užkandį.

REKLAMA

REKOMENDUOJAMI VIDEO

TAIP PAT SKAITYKITE

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas