Home » Receptai » Paruošti lengviau nei beliašus, bet skonis geresnis. Patiekalas, kurį gali gaminti kiekvienas

Paruošti lengviau nei beliašus, bet skonis geresnis. Patiekalas, kurį gali gaminti kiekvienas

by admin

Šis minkštas ir drėgnas mėsos pyragas puikiai papildys jūsų meniu. Labai paprasta ir greitai paruošiama iš minimalaus ingredientų rinkinio.

Norėdami paruošti, jums reikės šių ingredientų:

  • kefyras, 400 ml; 
  • maltos mėsos, 400 g;
  • svogūnas, 80 g; 
  • miltai, 300 g; 
  • kiaušiniai, 3 vnt; 
  • druska pipirai; 
  • cukraus, 1 šaukštelis; 
  • soda, 0,5 šaukštelio; 
  • pomidorai, 1 vnt; 
  • žalumynai; 
  • augalinis aliejus, 3 šaukštai. 

Gaminimo procesas

Smulkiai supjaustykite svogūną ir pakepinkite augaliniame aliejuje.

Į svogūną suberkite maltą mėsą (jautieną arba kiaulieną, asorti).

Mišinį pasūdykite ir pipiruokite, įberkite įvairių prieskonių ir aromatinių žolelių.

Pomidorą supjaustykite plonais griežinėliais.

Į šiltą kefyrą supilkite sodą, įpilkite augalinio aliejaus, kiaušinių, išmaišykite.

Suberkite miltus, druską ir cukrų, minkykite.

Tešla gaunasi gana tiršta, jei turite plonesnę konsistenciją, tada dėkite daugiau miltų.

Dalį tešlos dėkite į formą, ant viršaus tolygiai išdėliokite faršą ir užpildykite antrąja tešlos dalimi.

Ant viršaus uždėkite pomidorų griežinėlius.

Kepame 180 laipsnių temperatūroje apie 30 – 40 minučių.

Pyragas gaunasi labai skanus, minkštas, drėgnas ir aromatingas. Patiekite karštą arba šaltą kaip užkandį.

JUMS TAIP PAT PATIKS

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas