Jei viskas daroma teisingai, tokia mėsa pasirodo labai sultinga, minkšta, neišsausėja kepant, kaip dažnai nutinka su vištienos filė. Galite gaminti šventiniam stalui.
Norėdami paruošti, jums reikės šių ingredientų:
- vištienos filė arba šlaunelės, 500 g;
- sūris, 150 g;
- pomidorai, 2 – 3 vnt;
- majonezas, 100 g;
- česnako, 3-4 skiltelės;
- druska, pipirai, prieskoniai, žolelės.
Gaminimo procesas
Mėsą nuplauname ir nusausiname popieriniais rankšluosčiais, supjaustome gabalėliais ir išmušame.
Sūrį ir česnaką sumalkite ant vidutinės trintuvės, sumaišykite su kapotomis žolelėmis ir pipirais.
Patarimas: jei sūris pakankamai sūrus, druskos dėti nereikia.
Pomidorus supjaustome griežinėliais.
Keptuvę ištepkite augaliniu aliejumi ir pabarstykite džiūvėsėliais – tik tuo atveju, kad kotletai nesudegtų.
Mėsą išdėliojame, ant viršaus patepame majonezu, dedame pomidoro griežinėlius ir pabarstome sūriu.
Kepkite 180 laipsnių temperatūroje apie 15 – 20 minučių, patikrinkite orkaitę.
Mėsa pasirodo labai skani ir aromatinga, puikus šventinis patiekalas. Rafinuotesniam skoniui taip pat po pomidorų griežinėliais galite dėti keptų pievagrybių, o majonezą pakeisti grietine – skonis išryškėja kaip julieno.