Home » Receptai » Prancūziškai keptos vištienos receptas. Paprastas receptas, bet ne visiems pavyksta

Prancūziškai keptos vištienos receptas. Paprastas receptas, bet ne visiems pavyksta

by admin

Jei viskas daroma teisingai, tokia mėsa pasirodo labai sultinga, minkšta, neišsausėja kepant, kaip dažnai nutinka su vištienos filė. Galite gaminti šventiniam stalui.

REKLAMA

Norėdami paruošti, jums reikės šių ingredientų:

  • vištienos filė arba šlaunelės, 500 g;
  • sūris, 150 g;
  • pomidorai, 2 – 3 vnt;
  • majonezas, 100 g;
  • česnako, 3-4 skiltelės;
  • druska, pipirai, prieskoniai, žolelės.

Gaminimo procesas

Mėsą nuplauname ir nusausiname popieriniais rankšluosčiais, supjaustome gabalėliais ir išmušame.

REKLAMA

Sūrį ir česnaką sumalkite ant vidutinės trintuvės, sumaišykite su kapotomis žolelėmis ir pipirais.

Patarimas: jei sūris pakankamai sūrus, druskos dėti nereikia.

Pomidorus supjaustome griežinėliais.

Keptuvę ištepkite augaliniu aliejumi ir pabarstykite džiūvėsėliais – tik tuo atveju, kad kotletai nesudegtų.

REKLAMA

Mėsą išdėliojame, ant viršaus patepame majonezu, dedame pomidoro griežinėlius ir pabarstome sūriu.

Kepkite 180 laipsnių temperatūroje apie 15 – 20 minučių, patikrinkite orkaitę.

Mėsa pasirodo labai skani ir aromatinga, puikus šventinis patiekalas. Rafinuotesniam skoniui taip pat po pomidorų griežinėliais galite dėti keptų pievagrybių, o majonezą pakeisti grietine – skonis išryškėja kaip julieno.

JUMS TAIP PAT PATIKS

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas