Neįmanoma tiksliai nustatyti, kas sugalvojo kepti cukinijas. Šis cukinijų paruošimo būdas galėjo atsirasti skirtingose kultūrose ir skirtingu laiku.
Cukinijos – universali daržovė, kurią galima paruošti įvairiai: virti, troškinti, kepti, kepti.
Kepta cukinija – paprastas ir skanus patiekalas, kurį galima patiekti vieną arba kaip garnyrą prie mėsos ar žuvies. Todėl galime manyti, kad šis gaminimo būdas atsirado gana seniai ir buvo prieinamas skirtingų kultūrų žmonėms.
Kepame cukiniją namuose.
Ingridientai:
- Cukinijos – 3 vnt.;
- Druska – ½ šaukštelio;
- Kiaušiniai – 3 vnt.;
- Majonezas – 1 valgomasis šaukštas;
- Duonos trupiniai – 100 g;
- Miltai – 4 šaukštai;
- Paprika – ½ šaukštelio;
- Česnakai – 3 skiltelės;
- Krapai – 2 šaukštai;
- Augalinis aliejus – 2 šaukštai;
- Atšaldytas virtas vanduo – 2 šaukštai.
Gaminimo procesas:
Iš cukinijos nuimame kotelį ir žievelę, įpjauname išilgai cukinijos pagrindo, ne iki galo.
Cukinijas pabarstykite druska ir palikite 15-20 min.
Kiaušinius išplakti su majonezu, džiūvėsėlius sumaišyti su paprika ir miltais. Iš cukinijų išspauskite skysčio perteklių ir apvoliokite džiūvėsėliuose.
Apkeptą cukiniją taip pat apvoliojame kiaušinių mišinyje.
Cukinijas sudėkite į keptuvę su karštu augaliniu aliejumi.
Uždengtas cukinijas apkepkite iš abiejų pusių iki auksinės rudos spalvos.
Česnaką sutarkuokite smulkia tarka, susmulkinkite krapus, sumaišykite su augaliniu aliejumi. Į mišinį supilkite virintą vandenį.
Kiekvieną keptą cukiniją sutepkite česnako ir žolelių mišiniu. Pasirodo, puikūs pusryčiai iš cukinijų.