Rudenį sunoksta viena sveikiausių daržovių – moliūgas. Tiesa, ne visi supranta, kaip tinkamai paruošti patiekalus iš moliūgų. Skirtingai nuo kitų daržovių patiekalų, moliūgų skonis yra saldus. Dėl šios priežasties moliūgų patiekalai klaidina daugelį nepasiruošusių žmonių.
Bet tai nereiškia, kad moliūgų patiekalai yra blogi. Ši daržovė turi daug naudingų savybių. Pavyzdžiui, moliūguose yra vitaminų A, C ir E bei B. Be to, moliūguose yra reto vitamino K. Šis vitaminas reikalingas geram kraujo krešėjimui.
Sukurkime paprastą pusryčių patiekalą iš moliūgo – blynelius.
Ingredientai:
- moliūgas – 600 g;
- druska – 1/3 šaukštelio;
- cukrus – 1 valgomasis šaukštas;
- kiaušiniai – 2 vnt.;
- miltai – 150 g;
- kepimo milteliai – 0,5 šaukštelio.
Gaminimo procesas:
Moliūgą nuvalome nuo žievelės ir vidurių, sutarkuojame stambia tarka. Į moliūgų mišinį įpilkite druskos ir granuliuoto cukraus.
Atskirkite trynius nuo baltymų, trynius sudėkite į moliūgų mišinį. Ten išsijokite miltus ir kepimo miltelius ir užminkykite tešlą.
Atskirame inde mikseriu išplakti kiaušinių baltymus iki purumo ir baltumo. Į moliūgų tešlą atsargiai įmaišykite purius baltymus.
Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų ir porcijomis po šaukštą dėkite blynus ant dugno. Ant vidutinės ugnies apkepkite blynus iš abiejų pusių iki auksinės rudos spalvos.
Blynelius dėkite į lėkštę, išklotą popieriniu rankšluosčiu, kad susigertų aliejaus perteklius.
Šiuos saldžius blynus rekomenduojame patiekti su grietine.