Home » Receptai » Šie gardūs ir švelnūs sprandinės kepsniai yra 10 kartų skanesni už klasikinius kepsnius. Svarbiausia – šis unikalus garnyras

Šie gardūs ir švelnūs sprandinės kepsniai yra 10 kartų skanesni už klasikinius kepsnius. Svarbiausia – šis unikalus garnyras

by admin

Klasikinė kiaulienos sprandinė visuomet buvo mėgstamas pasirinkimas pietums ar vakarienei, tačiau kartais norisi kažko naujo, kuris nustebintų tiek skonio, tiek išvaizdos atžvilgiu. Jei ieškote būdo paįvairinti savo kasdienį meniu, šis kiaulienos sprandinės kepsnio receptas su daržovių ir sūrio uždangalu taps puikiu atradimu.

Šis patiekalas yra itin paprastas, tačiau pasižymi puikiu skoniu ir išskirtine tekstūra. Kiaulienos sprandinė, paruošta su daržovėmis ir sūriu, tampa nenumaldomai sultinga ir aromatinga. Rezultatas – sotus, skanus ir vizualiai patrauklus patiekalas, kurį galima patiekti su įvairiais garnyrais, pradedant nuo tradicinių bulvių iki lengvų daržovių salotų. Šis receptas ne tik papuoš jūsų kasdienį stalą, bet ir puikiai tiks ypatingai progai.

Patiekalas, kuris užkariauja skonio receptorius

Kiaulienos sprandinės kepsnys su daržovėmis“ yra išskirtiniai tuo, kad mėsa kepama drauge su daržovėmis. Tai leidžia mėsai išlaikyti sultingumą, o daržovės perima kiaulienos sultis, taip sukurdamos harmoningą skonį. Šis patiekalas nereikalauja sudėtingų ingredientų ar ilgų valandų virtuvėje. Jums tereikės šiek tiek kantrybės ir paprastų produktų, kuriuos tikriausiai jau turite namuose.

Ingredientai

Norėdami paruošti šį patiekalą, jums reikės šių produktų:

  • Kiaulienos sprandinės – 1,2 kg;
  • Svogūnų – 2 vnt;
  • Morkų – 1 vnt;
  • Grybų – 200 g (galima naudoti pievagrybius arba kitus mėgstamus grybus);
  • Kieto sūrio – 100 g;
  • Maltos saldžiosios paprikos – pagal skonį;
  • Pipirų ir druskos – pagal skonį;
  • Alyvuogių aliejaus arba kitokio kepimui tinkamo aliejaus.

Gaminimo procesas

Šio patiekalo ruošimas yra itin paprastas ir užtruks mažiau nei valandą.

Mėsos paruošimas:
Kiaulienos sprandinę supjaustykite maždaug 2 cm storio griežinėliais. Kiekvieną gabalėlį švelniai pasūdykite, pabarstykite malta saldžiąja paprika ir pipirais pagal skonį.

Daržovių ruošimas:
Svogūnus nulupkite ir supjaustykite plonais pusžiedžiais. Juos lengvai apkepkite keptuvėje su nedideliu kiekiu aliejaus, kol taps skaidrūs. Tuomet į svogūnus suberkite smulkiai tarkuotą morką ir pakepinkite dar kelias minutes.

Grybų ruošimas:
Grybus nuplaukite, nusausinkite ir supjaustykite plonais griežinėliais. Suberkite juos į keptuvę su daržovėmis ir kepkite, kol grybai suminkštės ir išskirs sultis.

Kepimas orkaitėje:
Paruoštus kiaulienos griežinėlius sudėkite į kepimo indą. Ant kiekvieno mėsos gabalėlio tolygiai paskleiskite daržovių ir grybų mišinį. Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C ir kepkite apie 40 minučių.

Sūrio uždangalas:
Po 40 minučių kepimo išimkite kepimo indą iš orkaitės ir apibarstykite tarkuotu kietuoju sūriu. Padidinkite temperatūrą iki 220 °C ir kepkite dar 15 minučių, kol sūris gražiai išsilydys ir taps auksinės spalvos.

Patiekite su mėgstamais garnyrais

Gatavi kiaulienos sprandinės griežinėliai su daržovėmis puikiai dera su įvairiais garnyrais. Galite rinktis:

  • Virtas ar keptas bulves;
  • Bulvių košę;
  • Saldžiųjų bulvių tyrę;
  • Virto kuskuso ar ryžių porciją;
  • Lengvas šviežių daržovių salotas.

Išskirtinė patiekalo nauda

Šis receptas puikiai subalansuoja mėsos sultingumą ir daržovių gaivumą, todėl jis yra ne tik skanus, bet ir maistingas. Be to, ingredientai yra lengvai prieinami ir nereikalauja didelių išlaidų. Tai universalus patiekalas, kuris tinka tiek kasdieniams pietums, tiek šventinei vakarienei su šeima ar draugais.

Nepamirškite, kad receptas yra lankstus – jei neturite tam tikrų ingredientų, galite juos pakeisti kitais. Eksperimentuokite ir sukurkite savo unikalią šio patiekalo versiją!

JUMS TAIP PAT PATIKS

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas