Home » Receptai » Skanesni už mėsą: ne užkandis, o pasaka. Skanių cukinijų su traškia plutelė receptas

Skanesni už mėsą: ne užkandis, o pasaka. Skanių cukinijų su traškia plutelė receptas

by admin

Cukinijas galima pagaminti taip, kad šis užkandis būtų puiki mėsos patiekalo alternatyva. Pagal šį receptą gaminamos pikantiškos cukinijos su traškia danga.

Norėdami paruošti, jums reikės šių ingredientų:

  • cukinijos, 2 vnt;
  • sūris, 100 g;
  • kiaušiniai, 3 vnt;
  • kalendra arba petražolės, kiti žalumynai pagal skonį;
  • pipirų, druskos, baziliko mišinys;
  • džiūvėsėliai 100 g;
  • miltų, 1 valgomasis šaukštas;
  • augalinis aliejus kepimui.

Gaminimo procesas

Cukinijas supjaustome iki 5 mm storio griežinėliais arba kubeliais. Pasūdykite ir palikite 5 minutes.

Sūrį sutriname ant vidutinės trintuvės ir sumaišome su kiaušiniais, prieskoniais pagal skonį, žolelėmis, pipirų mišiniu, aromatinėmis žolelėmis ir kitais pikantiškais priedais bei druska. Viską išmaišyti iki vientisos masės.

Sumaišykite džiūvėsėlius su miltais.

Nusausinkite cukinijas popieriniais rankšluosčiais, kad pašalintumėte drėgmės perteklių.

Pirmiausia kiekvieną griežinėlį apvoliokite džiūvėsėliuose, tada pamerkite į sūrio ir kiaušinių mišinį, iš karto dėkite į įkaitintą augalinį aliejų ir kepkite iš abiejų pusių iki auksinės rudos spalvos.

Aštri, labai apetitą kelianti ir aromatinga cukinija traškioje sūrio plutoje iškepa per kelias minutes ir taip pat greitai dingsta nuo stalo. Todėl gaminkite daugiau, kad užtektų visiems. Jei neturite džiūvėsėlių, rupios manų kruopos puikiai tiks, bet kukurūzų manų kruopos netinka, plutelė per grubi.

JUMS TAIP PAT PATIKS

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas