Paprasčiausia tešla gali būti labai minkšta ir švelni, tinkama pikantiškiems pyragėliams ar čeburekams. Juos galite gaminti su bet kokiu įdaru – mėsa, varške, kiaušiniais ir žaliaisiais svogūnais.
Norėdami paruošti, jums reikės šių ingredientų:
- miltai, 500 g;
- vanduo, 300 ml;
- druskos, 1 šaukštelis;
- krapai ir žalieji svogūnai geroje puokštėje;
- sviestas, 150 g;
- augalinis aliejus, 50 ml;
- druska, pipirai, prieskoniai.
Gaminimo procesas
Į vandenį supilkite druską, išmaišykite ir suberkite išsijotus miltus.
Minkykite tešlą į minkštą ir elastingą tešlą, uždenkite ir palikite 20 minučių.
Smulkiai supjaustykite žalius svogūnus ir krapus, išmaišykite ir sudėkite kubeliais pjaustytus virtus kiaušinius.
Įdarą pasūdykite ir pipiruokite.
Tešlą supjaustome nedideliais gabaliukais ir kiekvieną iškočiojame į ploną plokščią pyragą.
Paplotėlius patepkite lydytu sviestu ir apšlakstykite įdaru, sulankstykite į voką, kaskart patepdami sviestu ir susukite kočėlu.
Papločius apkepkite keptuvėje, išteptoje augaliniu aliejumi. Kepkite uždengtą ant silpnos ugnies iki auksinės rudos spalvos.
Kai išimame iš keptuvės, sukrauname ir apšlakstome sviestu.
Labai švelnūs ir aromatingi papločiai puikiai papildys įvairius patiekalus iškylose ar paprastos vakarienės metu.