Galima sakyti, kad lavašo gimtinė yra Irakas. Tais laukiniais laikais duona buvo ruošiama iš laukinių grūdų. Produktas buvo iškočiojamas į ploną sluoksnį, primenantį pita duoną.
Šiais laikais pita duona arba tortilija gaminama didelėse gamyklose, naudojant kitus ingredientus ir gaminimo technologijas. Į vidų galite įvynioti daržoves, mėsą, sūrį, žuvį. Yra daug variantų ir jie visi savaip įdomūs. Norime Jums pasiūlyti receptą su pita duona ir malta mėsa.
Ingridientai:
- 600 gramų maltos mėsos;
- 4 kiaušinių;
- 5 gabalėliai tortilijos;
- 1 svogūnas;
- 100 ml kefyro 2,5%;
- 100 g miltų;
- 1 arbatinis šaukštelis krakmolo;
- Druska;
- Malti juodieji pipirai;
- Sausos petražolės;
- Daržovių aliejus.
Gaminimo procesas:
Pirmiausia paimkite faršą, įberkite 1 arbatinį šaukštelį druskos, taip pat pagal skonį maltų juodųjų pipirų. Tada įdėkite vieną kupiną arbatinį šaukštelį krakmolo.
Po to svogūną susmulkinkite blenderiu. Suberiame į faršą ir viską gerai išmaišome. Susukame mažus kotletus.
Ant stalo dedame vieną apvalios pitos duonos lakštą ir ant jo iš skirtingų pusių dedame keturis faršo rutuliukus. Paspauskite rankomis ir uždenkite antruoju lavašo lakštu. Supjaustykite į keturias dalis.
Į atskirą dubenį išmuškite kiaušinius ir supilkite kefyrą. Įpilkite 1/3 arbatinio šaukštelio druskos ir 1 arbatinį šaukštelį sausų petražolių. Išmaišykite ir suberkite miltus.
Į keptuvę supilkite augalinį aliejų ir gerai įkaitinkite. Mes panardiname ruošinius į skystą ingredientų mišinį (kiaušinius, miltus ir kt.). Kepti keptuvėje.
Tada apverskite ir virkite, kol iškeps. Pakanka 8-10 minučių ant silpnos ugnies po uždarytu dangčiu.
Padėkite ant servetėlės, kad pašalintumėte riebalų perteklių ir palaukite 10-15 minučių. Patiekalas paruoštas, labai skanus ir sotus.