Bulvių tešla jau seniai tapo universali, puikiai dera su įvairiais įdarais, gerai išlaiko formą ir mažai sugeria aliejaus.
Norėdami paruošti, jums reikės šių ingredientų:
- bulvės, 300 g;
- bulvių nuoviras, 200 g;
- sausos mielės ir cukrus po 1 arbatinį šaukštelį;
- žalieji svogūnai ir krapai, kekės;
- kiaušinis, 1 vnt;
- druska pipirai;
- sviestas;
- miltų, apie 550 g
- augalinis aliejus, 3 šaukštai.
Gaminimo procesas
Bulves išvirkite, paverskite tyrele ir supilkite nurodytu kiekiu sultinio.
Suberkite cukrų ir sausas mieles, išmaišykite ir palikite 5 min.
Suberkite smulkiai pjaustytus žalius svogūnus bei krapus ir išmaišykite.
Įpilkite augalinio aliejaus ir išmaišykite.
Miltus persijoti ir dalimis supilti į masę, išminkyti.
Uždenkite tešlą ir palikite 1 valandai šiltoje vietoje.
Sutepkite rankas augaliniu aliejumi. Tešlą išmuškite ir supjaustykite nedidelėmis porcijomis.
Susukame rutuliukus, tada paverčiame nedideliais plokščiais pyragėliais.
Įkaitinkite augalinį aliejų ir kepkite paplotėlius iki auksinės rudos spalvos.
Spurgos pasirodo tiesiog tobulos, minkštos ir erdvios, puikus duonos pakaitalas. Jei į tešlą įmaišysite aromatingų itališkų ar provanso žolelių, trupiniai taps dar originalesni ir įgaus labai apetitą keliantį aromatą.