Home » Receptai » Skanūs agurkai žiemai: kad ir kiek pagaminčiau, neužtenka. Marinuoti agurkai garstyčių marinate

Skanūs agurkai žiemai: kad ir kiek pagaminčiau, neužtenka. Marinuoti agurkai garstyčių marinate

by admin

Garstyčių marinatas suteikia agurkams ypatingą, pikantišką skonį, jie tampa traškūs, tankūs, puikiai tinka kaip užkandis ir prie salotų.

Norėdami paruošti, jums reikės šių ingredientų:

  • agurkai;
  • vandens, 2 litrai;
  • stiprios garstyčios, 1 pak.;
  • cukrus, 300 g;
  • druskos, 2 v.š.;
  • actas, 400 ml;
  • krapai, petražolės, pipirai ir kvapieji pipirai, serbentų lapai, česnakai.

Gaminimo procesas

Iš šio ingredientų kiekio gausite 5 stiklainius po 5 litrus.

Marinatui į vandenį supilkite cukrų ir druską, įpilkite acto ir karštų garstyčių – tik be jokių priedų, tik įprastų, karštų garstyčių. Užvirinkite ir pavirkite minutę, palikite atvėsti.

Agurkus nuplaukite ir porai valandų pamerkite į švarų, šaltą vandenį.

Nupjaukite agurkams kotelius.

Į švarius stiklainius sudėkite žoleles, paprikas, česnako skilteles pagal skonį ir suberkite agurkus.

Marinatą supilstykite į stiklainius – šaltą arba šiltą.

Uždenkite dangteliais ir sudėkite stiklainius į keptuvę ant rankšluosčio.

Į keptuvę supilkite karštą vandenį – jei marinatas buvo pilamas šiltai ir šiltai, jei jūsų marinatas buvo atvėsęs.

Užvirus vandenį keptuvėje, sterilizuokite 5 minutes.

Užsukite dangtelius, apverskite ir palikite atvėsti.

Saugome rūsyje arba sandėliuke.

Šiame recepte esantys agurkai jums tikrai patiks ne tik dėl savo skonio, bet ir dėl paprasto paruošimo proceso.

JUMS TAIP PAT PATIKS

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas