Garstyčių marinatas suteikia agurkams ypatingą, pikantišką skonį, jie tampa traškūs, tankūs, puikiai tinka kaip užkandis ir prie salotų.
Norėdami paruošti, jums reikės šių ingredientų:
- agurkai;
- vandens, 2 litrai;
- stiprios garstyčios, 1 pak.;
- cukrus, 300 g;
- druskos, 2 v.š.;
- actas, 400 ml;
- krapai, petražolės, pipirai ir kvapieji pipirai, serbentų lapai, česnakai.
Gaminimo procesas
Iš šio ingredientų kiekio gausite 5 stiklainius po 5 litrus.
Marinatui į vandenį supilkite cukrų ir druską, įpilkite acto ir karštų garstyčių – tik be jokių priedų, tik įprastų, karštų garstyčių. Užvirinkite ir pavirkite minutę, palikite atvėsti.
Agurkus nuplaukite ir porai valandų pamerkite į švarų, šaltą vandenį.
Nupjaukite agurkams kotelius.
Į švarius stiklainius sudėkite žoleles, paprikas, česnako skilteles pagal skonį ir suberkite agurkus.
Marinatą supilstykite į stiklainius – šaltą arba šiltą.
Uždenkite dangteliais ir sudėkite stiklainius į keptuvę ant rankšluosčio.
Į keptuvę supilkite karštą vandenį – jei marinatas buvo pilamas šiltai ir šiltai, jei jūsų marinatas buvo atvėsęs.
Užvirus vandenį keptuvėje, sterilizuokite 5 minutes.
Užsukite dangtelius, apverskite ir palikite atvėsti.
Saugome rūsyje arba sandėliuke.
Šiame recepte esantys agurkai jums tikrai patiks ne tik dėl savo skonio, bet ir dėl paprasto paruošimo proceso.