Home » Receptai » Skanus ir nebrangus vasaros patiekalas. Paplotėliai su žolelėmis: sultingi, minkšti – juos kepu dažnai

Skanus ir nebrangus vasaros patiekalas. Paplotėliai su žolelėmis: sultingi, minkšti – juos kepu dažnai

by admin

Daugelis žmonių šiuos papločius vadina tinginiais pyragėliais, nes… Jas paruošti beveik nereikia pastangų. Špinatų įdarą galite pakeisti bet kokiais kitais žalumynais.

Norėdami paruošti, jums reikės šių ingredientų:

  • kefyras ir vanduo po 150 g;
  • soda, trečias šaukštelis;
  • žiupsnelis druskos;
  • cukraus, 1 šaukštelis;
  • miltų, apie 550 g.

Norėdami paruošti įdarą, jums reikia:

  • špinatai, 150 g;
  • svogūnai, 2 vnt;
  • bet kokie žalumynai pagal skonį;
  • druska, pipirai, prieskoniai.

Gaminimo procesas

Sumaišykite kefyrą su soda, tada, kai reakcija praeis. Įpilkite šilto vandens ir išmaišykite.

Įpilkite druskos ir cukraus ir išmaišykite.

Miltus persijokite ir dalimis suberkite į masę. Minkykite tešlą į minkštą ir lygią tešlą, dėkite tiek miltų, kiek reikia, net šiek tiek daugiau nei nurodyta recepte.

Uždenkite tešlą ir palikite 15 minučių.

Įdarui pagal skonį supjaustykite špinatus ir įvairius žalumynus.

Svogūną smulkiai supjaustykite ir pakepinkite, sumaišykite su špinatais ir žolelėmis, druska ir pipirais, pagal skonį įdėkite sviesto.

Formuokite plokščius paplotėlius su įdaru ir kepkite keptuvėje su trupučiu aliejaus.

Bet galima kepti ir sausoje keptuvėje, o kai sukrausite papločius, patepkite juos sviestu.

Paplotėliai labai švelnūs, skanūs, su originaliu ir sveiku įdaru.

JUMS TAIP PAT PATIKS

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas