Home » Receptai » Skanus maltos mėsos su lavašu receptas! Paruošiamas greitai, gaunasi sotus ir sultingas

Skanus maltos mėsos su lavašu receptas! Paruošiamas greitai, gaunasi sotus ir sultingas

by admin

Lavašas pirmą kartą paminėtas senovėje. Šio įdomaus papločio receptų rasta tarp iraniečių ir kaukaziečių. Armėnijoje taip pat yra daugybė būdų, kaip paruošti lavašą.

Šios šalys labai didžiuojasi savo neraugintos, skanios duonos receptais. Tačiau ką įdomaus galite gaminti su lavašu?

Yra pakankamai kepimo algoritmų, kai paplotėlis veikia kaip savotiškas vyniotinis. Pažvelkime į vieną iš šių receptų.

Ingredientai:

  • plonas lavašas – 180 g;
  • konservuoti kukurūzai – 100 g;
  • sūris – 200 g;
  • druska – šaukštelis;
  • pomidorai – 600 g;
  • svogūnai – 2 vnt.;
  • saldi paprika – ½ šaukštelio;
  • malta mėsa – 500 g;
  • juodieji pipirai – ⅓ šaukštelio;
  • česnakai – 3 skiltelės;
  • aitriosios paprikos – žiupsnelis;
  • kalendra – ⅓ šaukštelis.

Gaminimo procesas:

Pirmiausia turime paruošti padažą. Pomidorus turėsite perpjauti pusiau ir sutrinti į tyrę naudodami vidutinius trintuvės dantis.

Nuo vieno svogūno nuimame žievelę, ketvirtadalį supjaustome žiedeliais. Įkaitinkite keptuvę ant vidutinės ugnies su lašeliu augalinio aliejaus. Pakepinkite svogūną iki skaidrumo.

Į keptą svogūną supilkite pomidorų tyrę ir per spaudą įspauskite česnako skilteles. Suberkite prieskonius – kalendrą, aitriąją papriką, juoduosius pipirus, saldžiąją papriką ir pusę šaukšto druskos. Sumaišykite ingredientus ir kepkite ant vidutinės ugnies, kol svogūnas taps auksinis.

Tuo pačiu būdu nulupkite antrąjį svogūną ir supjaustykite pusžiedžiais. Kepkite keptuvėje kartu su malta mėsa 10 minučių. Toliau pasūdykite, į mėsą įdėkite 5 šaukštus pomidorų padažo ir konservuotų kukurūzų. Produktus sujungiame ir paliekame atvėsti.

Pitos duoną supjaustykite 20×30 cm stačiakampiais ant vienos pitos duonos pusės, pabarstykite iš anksto tarkuotu sūriu ir suvyniokite į ritinį.

Į kepimo indą supilkite 2-3 šaukštus pomidorų padažo ir ant dugno išdėliokite į dvi dalis padalintus suktinukus. Likusia pomidorų pasta užpilkite suktinukus ir pabarstykite sūriu.

Iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje suktinukus kepkite 15 minučių po folija.

Enchiladas gaminimas nėra sudėtingas procesas, tereikia atlikti keletą žingsnių. Jūsų laukia skani ir soti vakarienė visiems šeimos nariams.

JUMS TAIP PAT PATIKS

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas