Vokiečių virtuvėje gausu įvairių, labai skanių ir paprastų patiekalų. Šis receptas padės jums pagaminti labai paprastą, bet originalų ir skanų patiekalą.
Norėdami paruošti, jums reikės šių ingredientų:
- vanduo, 150 ml;
- miltai, 370 g;
- augalinis aliejus, 2 šaukštai;
- kiaušinis, 1 vnt;
- druskos.
Norėdami paruošti įdarą, jums reikės :
- bet kokia malta mėsa, 300 g;
- svogūnai ir morkos 1 vnt.;
- žolelės;
- druska, pipirai, prieskoniai;
- pasirinktinai bulvės.
Gaminimo procesas
Šiltame vandenyje ištirpinkite druską, supilkite augalinį aliejų ir įmuškite kiaušinį.
Miltus persijokite ir dalimis suberkite į masę, užminkykite tešlą. Turėtų pasirodyti taip pat, kaip ir koldūnams. Uždenkite tešlą ir palikite 30 minučių.
Smulkiai supjaustykite svogūną, sutarkuokite morkas ir pakepinkite augaliniame aliejuje.
Faršą pagardinkite druska, pipirais, suberkite mėgstamus prieskonius ir gerai išmaišykite.
Patarimas: į maltą mėsą galite įdėti daug žalumynų, jie nebus nereikalingi. Visiems pikantiškumo mėgėjams pagal skonį galite pridėti česnako.
Į faršą suberkite pusę apkepintų daržovių ir išmaišykite.
Jei norite, bulves supjaustykite gabalėliais ir sudėkite į keptuvę su daržovėmis.
Tešlą iškočiokite plonu sluoksniu, lygiu sluoksniu paskleiskite faršą ir susukite.
Supjaustome porcijomis suktinukus ir sluoksniuojame ant keptuvėje esančių bulvių.
Supilkite vandenį, apie 200 ml, ir uždenkite dangčiu.
Kai vanduo užvirs, sumažinkite ugnį ir troškinkite 30 minučių.
Patiekdami apibarstykite smulkintomis žolelėmis.
Kvapus ir sotus patiekalas puikiai tiks pietums ar vakarienei. Taip pat galite tai padaryti iškyloje.