Ant kefyro tešlos galima gaminti įvairius pyragėlius su bet kokiu įdaru, o aš juos kepu orkaitėje ir kepu keptuvėje. Prie tokios minkštos ir sodrios tešlos puikiai dera bulvių įdaras.
Pagaminimui jums reikės šių ingredientų:
- kefyras, 300 ml;
- kiaušinis, 1 vnt.;
- druskos ir cukraus po 1 arbatinį šaukštelį;
- miltų, apie 350 g;
- kepimo milteliai, 1 maišelis;
- saulėgrąžų aliejaus, 2 v.š.
Norėdami paruošti įdarą, jums reikia:
- bulvės, 4 vnt.;
- svogūnas, 1 vnt.;
- druskos, pipirų, krapų.
Gaminimo procesas
Bulves išverdame, paverčiame tyrele su pakepintais svogūnais, sviestu ir krapais. Kartu su svogūnais galite kepti ir grybus, tada pyragėliai išeina visiškai karališki. Įdarą atvėsinkite.
Taip pat į bulves galite dėti aromatinių žolelių ir prieskonių bulvėms, tada įdaras gaunasi ryškaus skonio, labai aromatingas.
Šiltame kefyre ištirpinkite druską ir cukrų, išmaišykite masę. Įmuškite kiaušinį ir išmaišykite.
Miltus persijojame ir sumaišome su kepimo milteliais.
Į masę supilti aliejų ir dalimis suberti miltus, užminkyti minkštą tešlą.
Uždenkite tešlą ir palikite 15 minučių.
Formuojame paplotėlius ir apkepame keptuvėje aliejuje iki rudos spalvos iš abiejų pusių.
Tokius pyragėlius patiekiu su grietine. Gero apetito!