Originalus skanios ir sočios vakarienės receptas. Puikiai tiks kaip patiekalas iškylai ar poilsiui su draugais.
Norėdami paruošti, jums reikės šių ingredientų:
- vištienos šlaunelės, 6 vnt;
- augalinis aliejus, prieskoniai, druska ir pipirai, lauro lapai;
- pomidorų pasta, 1 valgomasis šaukštas;
- svogūnas, 1 vnt;
- česnako, 3 skiltelės;
- morkos ir pomidorai po 2 vnt;
- žalumynai;
- vanduo, 300 ml;
- ilgagrūdžiai ryžiai, 400 g.
Gaminimo procesas
Galite paimti ne tik vištienos šlauneles, bet ir kitas skerdenos dalis.
Svogūną supjaustykite mažais kubeliais.
Mėsą gerai nuplauname ir nusausiname.
Morkas supjaustykite mažais gabalėliais.
Pomidorai – griežinėliais ir po tris ant rupios trintuvės tyrei.
Kepimo indą sutepkite augaliniu aliejumi.
Lygiu sluoksniu paskleiskite svogūnus, morkas, tarkuotą česnaką, supilkite pomidorų pastą ir pomidorų tyrę.
Viską pabarstykite druska ir pipirais, prieskoniais pagal skonį, įdėkite lauro lapelį, įberkite daug mėgstamų žolelių ir užpilkite vandeniu.
Išmaišykite mišinį iki vientisos masės.
Įdėkite mėsą į keptuvę, paskandinkite ją marinate. Palikite 1 valandai, periodiškai apversdami mėsos gabalėlius, kad jie gerai ir tolygiai pasimarinuotų.
Kepkite 40 minučių 200 laipsnių temperatūroje.
Ryžius išvirkite pasūdytame vandenyje.
Mėsą apverskite keptuvėje ir kepkite 12 minučių.
Išimkite mėsą į indą, supilkite ryžius į padažą, gerai išmaišykite ir uždėkite mėsą ant viršaus.
Patiekite tokius sočius ir aromatingus su šviežių daržovių salotomis, su aštriais ir aštriais padažais.
Soti, paprasta, bet skani vakarienė, kuriai, jei pageidaujate šio garnyro, galite naudoti grikius.