Jei pavargote gaišti laiką ruošiant sūrio pyragus, patariu išbandyti mano receptą šio skanaus ir sveiko patiekalo – varškės pyragų. Viskas padaroma greičiau, o ir sūrio pyragaičiai išeina daug skanesni.
Norėdami paruošti, jums reikės šių ingredientų:
- varškės, apie 300 g;
- kiaušiniai, 2 vnt;
- šiltas kefyras, 500 ml;
- miltų, apie 250 g;
- žalumynai, druska;
- soda, 1 arb.
Gaminimo procesas
Iš šaldytuvo iš anksto išimkite kefyrą ir varškę – jie turi būti kambario temperatūros.
Kefyrą sumaišykite su kiaušiniais, druska ir pipirais.
Smulkiai supjaustykite žalumynus ir suberkite į kefyrą.
Suberkite varškę ir išmaišykite.
Patarimas : imkite bet kokių jums patinkančių žalumynų. Sudedu krapus, petražoles ir žalius svogūnus.
Miltus persijoju, sumaišau su soda ir supilu į mišinį. Minkiau tešlą.
Keptuvę ištepu augaliniu aliejumi ir tešlą paskirstau išilgai keptuvės dugno.
Papločius kepkite ant silpnos ugnies uždengę dangtį. Apverskite ir apkepkite kitą pusę iki auksinės rudos spalvos.
Kai sulenkiu į krūvą, aptepu sviestu, bet tai pagal skonį.
Tokius aromatingus ir skanius papločius galima pasigaminti ir iškylai su įvairiomis užtepėlėmis. Pavyzdžiui, susmulkinkite daug žolelių ir česnako, pagardinkite majonezu.