Home » Receptai » Taip skanu, kad šį receptą gaminu dar ir dar. Taip bulvių jūs dar negaminote

Taip skanu, kad šį receptą gaminu dar ir dar. Taip bulvių jūs dar negaminote

by admin

Bulvių troškinys – tai patiekalas, kuris ne tik puikiai tinka sočiai vakarienei, bet ir gali būti gaminamas įvairiais būdais, pritaikant ingredientus pagal skonį. Tradiciškai jis ruošiamas iš daržovių ir mėsos, tačiau variantų gali būti daugybė – nuo žuvies iki cukinijų ar kitų daržovių. Šis patiekalas išsiskiria savo universalumu ir paprastu paruošimu. Troškinį galima kepti tiek orkaitėje, tiek keptuvėje, priklausomai nuo to, kokio rezultato siekiate – greito ar klasikinio.

Toliau pateikiame receptą, kaip paruošti gardų bulvių troškinį su vištiena.

Ingredientai

Norint pagaminti bulvių troškinį, jums reikės šių produktų:

  • Svogūnas – 1 vnt.;
  • Bulvės – 3 vnt.;
  • Druska – ½ šaukštelio;
  • Vištienos filė – 2 vnt.;
  • Kiaušiniai – 3 vnt.;
  • Grietinėlė (10%) – 200 ml;
  • Ciberžolė – 1 šaukštelis;
  • Provanso žolelės – 1 šaukštelis;
  • Pomidorai – 2 vnt.;
  • Sūris – 100 g;
  • Petražolės – 1 pundelis.

Paruošimo eiga

1. Ingredientų paruošimas

Pirmiausia pasiruoškite visus ingredientus:

  • Svogūną supjaustykite plonais žiedais.
  • Bulves nulupkite ir supjaustykite plonomis lėkštelėmis, kad jos tolygiai iškeptų.
  • Vištienos filė nuplaukite, nusausinkite ir supjaustykite mažais gabalėliais.
  • Pomidorus supjaustykite plonais griežinėliais, o sūrį sutarkuokite stambia tarka.
  • Petražoles smulkiai sukapokite.

2. Troškinio pagrindo paruošimas

Iš pradžių pasiruoškite kepimo formą. Ištepkite jos dugną aliejumi. Ant dugno dėkite svogūno žiedus – tai taps skaniu pagrindu jūsų troškiniui. Ant svogūnų sluoksnio dėkite bulvių lėkšteles, išdėstykite jas persidengiančiai. Kiekvieną bulvių sluoksnį lengvai pasūdykite ir patepkite šlakeliu aliejaus, kad jos nesuliptų ir iškeptų traškiai.

3. Vištienos sluoksnis

Ant viršutinio bulvių sluoksnio išdėliokite vištienos filė gabalėlius. Šiuos gabalėlius taip pat lengvai pasūdykite, kad skonis būtų subalansuotas.

4. Padažo paruošimas

Atskirame dubenyje išplakite kiaušinius. Į juos įpilkite grietinėlės, įberkite Provanso žolelių ir ciberžolės, kad padažas įgautų švelnią spalvą bei kvapą. Kruopščiai išmaišykite. Gautą mišinį užpilkite ant troškinio – jis sujungs visus ingredientus ir suteiks patiekalui vientisumo.

5. Kepimas orkaitėje

Kepimo formą uždenkite folija ir dėkite į orkaitę, įkaitintą iki 180 °C. Kepkite apie 30–35 minutes, kol bulvės suminkštės, o vištiena bus pilnai iškepusi.

6. Galutinis patiekalo užbaigimas

Kai troškinys jau beveik paruoštas, nuimkite foliją. Ant viršaus sudėkite pomidorų griežinėlius ir gausiai apibarstykite tarkuotu sūriu. Vėl įdėkite patiekalą į orkaitę ir kepkite dar 5–7 minutes, kol sūris išsilydys ir taps auksinės spalvos.

7. Patiekite

Prieš patiekdami, troškinį apibarstykite smulkintomis petražolėmis. Šviežios žolelės ne tik papuoš patiekalą, bet ir suteiks jam papildomo aromato.

Papildomi patarimai

Prieskonių variacijos: Jei norite kitokio skonio, galite naudoti kitus prieskonius, pavyzdžiui, čiobrelius, rozmariną ar net aitriąją papriką.

  • Sūrio pasirinkimas: Eksperimentuokite su sūriu – galite naudoti mozzarella, cheddar ar net parmezano sūrį.
  • Daržovių pridėjimas: Norėdami suteikti troškiniui daugiau spalvų ir skonio, pridėkite cukinijų, brokolių ar paprikos.
  • Grietinėlės alternatyva: Jei neturite grietinėlės, ją galite pakeisti natūraliu jogurtu arba liesa grietine.

Išvada

Šis bulvių troškinys su vištiena yra puikus pasirinkimas, kai norite pagaminti sotų, skanų ir subalansuotą patiekalą. Jis tinka ne tik šeimos vakarienei, bet ir šventiniam stalui, nes jo išvaizda ir kvapas nepaliks abejingų. Naudodami skirtingus prieskonius ir ingredientus, šį patiekalą galite pritaikyti pagal savo skonį ir sukurti naujas jo variacijas.

JUMS TAIP PAT PATIKS

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas