Jei nevalgote cukinijų, tuomet verta ištaisyti šią situaciją. Faktas yra tas, kad daugelis žmonių savo racione ne itin palankiai vertina cukinijas.
Ši daržovė patiekaluose atrodo neskoninga, karti, nesoli ir tuščia. Tačiau tereikia tinkamai paruošti cukinijų patiekalą. Tada ši daržovė patiekaluose sužibės naujais skoniais.
Cukinijas verta valgyti ne tik dėl skonio. Ši daržovė naudinga sveikatai. Tai skatina tinkamą virškinimą.
Mes jums pasakysime, kaip namuose pasigaminti skanių cukinijų.
Ingredientai:
- cukinijos – 2 vnt.;
- kiaušiniai – 3 vnt .;
- sūris – 100 g;
- itališkos žolelės – ⅓ šaukštelio;
- paprika – ½ šaukštelio;
- duonos trupiniai – 100 g;
- miltai – 50 g;
- druska – ½ šaukštelio.
Ingredientai padažui:
- grietinė – 4 šaukštai;
- agurkas – vnt.;
- paprika – žiupsnelis;
- česnakas – skiltelės;
- krapai – šakelė.
Gaminimo procesas:
Iš cukinijų nuimame kotelius ir šakute padarome odelę. Cukiniją supjaustykite išilgai, maždaug cm storio griežinėliais.
Cukinijų lėkštes pasūdykite ir palikite 15 minučių.
Šiuo metu į dubenį įmuškite kiaušinius, sutarkuokite sūrį ir sumaišykite ingredientus.
Į kiaušinių mišinį suberkite papriką ir itališkas žoleles ir sumaišykite ingredientus. Atskirai sumaišykite miltus ir džiūvėsėlius.
Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų, cukinijos griežinėlius apvoliokite džiūvėsėliuose ir miltuose. Kiekvieną griežinėlį pamerkite į sūrio ir kiaušinių mišinį ir sudėkite į keptuvę.
Apkepkite cukinijos griežinėlius 3-4 minutes ant vidutinės ugnies iš kiekvienos pusės.
Padažui reikia sutarkuoti agurką ir supilti į grietinę.
Padažą pasūdykite pagal skonį, suberkite papriką ir per spaudą permeskite česnako skiltelę. Sumaišykite ingredientus grietinės mišinyje ir susmulkinkite krapus.
Rezultatas – keptos kvapnios cukinijos griežinėliai su gardžiu padažu.
Vietoj grietinės galite naudoti ir majonezą.