Home » Receptai » Uošvis išmokė gaminti skanius pyragėlius su bulvėmis ir kopūstais. Tešla minkšta, puri, kepant nesukrenta

Uošvis išmokė gaminti skanius pyragėlius su bulvėmis ir kopūstais. Tešla minkšta, puri, kepant nesukrenta

by admin

Greiti ir paprasti pyragaičiai su bet kokiu įdaru. Galima daryti taip, kaip aš – su bulvėmis ir kopūstais, arba sugalvoti savo. Tešla minkšta, puri, kepant nekrenta.

REKLAMA

Norėdami paruošti, jums reikės šių ingredientų:

  • pienas ir verdantis vanduo po 250 ml;
  • cukraus, 1 valgomasis šaukštas;
  • druskos, 1,5 šaukštelio;
  • šviežios mielės, 20 g arba sausos mielės 7 g;
  • lydytas sviestas, 100 g;
  • miltų, apie 700 g.

Kopūstų įdarui reikia:

  • svogūnai ir morkos 1 vnt.;
  • kopūstai, 350 g;
  • druska, pipirai, prieskoniai;
  • pomidorų pasta, 1 valgomasis šaukštas;
  • augalinis aliejus, 60 ml.

Bulvių įdarui reikia :

REKLAMA
  • bulvės, 2 vnt;
  • svogūnas, 1 vnt;
  • druskos, pipirų, sviesto.

Gaminimo procesas

Įdarus ruoškite įprastai, kopūstus troškinkite, o bulves išvirkite pasūdytame vandenyje ir sutrinkite su sviestu ir pakepintais svogūnų kubeliais.

Įdarus palikite atvėsti.

REKLAMA

Miltus persijokite ir 1 puodelį sumaišykite su verdančiu vandeniu.

Šiltą pieną sumaišykite su cukrumi ir mielėmis ir palikite pakilti.

Į mišinį įpilkite druskos ir išmaišykite.

REKLAMA

Sumaišykite plikyta tešlą ir mielių pagrindą. Supilkite ištirpintą sviestą ir įberkite šiek tiek miltų.

Minkykite tešlą, palaipsniui suberkite visus miltus.

Uždenkite tešlą ir palikite 1 valandai šiltoje vietoje.

REKLAMA

Formuojame pyragėlius su kopūstų ir bulvių įdaru.

Kepkite pyragus augaliniame aliejuje iš abiejų pusių iki auksinės rudos spalvos ir padėkite ant lėkštės.

Pyragėlius patiekiu karštus su grietine ir lydytu sviestu. Taip pat labai skanūs atšalę, tešla išlieka minkšta, netampa guminė.

REKLAMA

JUMS TAIP PAT PATIKS

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas