Varškės tešloje gera tai, kad ji visada išeina labai minkšta, malonios tekstūros, gali būti derinama su įvairiais įdarais ir ilgai išlieka šviežia.
Norėdami paruošti, jums reikės šių ingredientų:
- varškės, 200 g;
- sviestas, 70 g;
- cukrus, 40 g;
- soda, 0,5 šaukštelio, užgesinti citrinos sultimis;
- miltų, apie 130 g;
- žiupsnelis druskos.
Gaminimo procesas
Minkštą sviestą sutrinkite su varške, cukrumi ir druska, pagal skonį vanile iki vientisos masės.
Įpilkite sodos, užgesintos citrinos sultimis arba actu, ir išmaišykite.
Miltus persijokite ir dalimis supilkite į masę, užminkykite vientisą ir vienalytę tešlą.
Uždenkite plėvele ir padėkite į šaldytuvą 40 minučių.
Stalą pabarstykite miltais, tešlą padalinkite į 2 dalis ir kiekvieną plonai iškočiokite.
Vieną sluoksnį pabarstykite cukrumi, uždenkite antruoju sluoksniu, susukite kočėlu ir supjaustykite trikampiais.
Susukite beigelius ir padėkite ant kepimo skardos, išklotos pergamentu.
Kepkite 180 laipsnių temperatūroje apie 25-30 minučių iki auksinės rudos spalvos.
Beigeliai pasirodo labai švelnūs, minkšti ir sūrūs. Jei mėgstate arbatą, galite patiekti ir su abrikosų uogiene.