Obuolių pyragas bus minkštas ir erdvus. Šio recepto pranašumas yra tai, kad jums nereikia ilgai vargti ir maišyti daug ingredientų. Viskas čia greita ir paprasta.
Norėdami paruošti, jums reikės šių ingredientų:
- kiaušiniai, 3 vnt;
- pienas, 180 ml;
- sviestas, 80 g;
- cukrus, 150 g;
- miltai, 300 g;
- kepimo milteliai, 5 g;
- obuoliai, 3 vnt.
Gaminimo procesas
Pagal skonį rinkitės saldžiarūgščius arba saldžius obuolius. Juos supjaustome nedideliais gabaliukais.
Kiaušinius plakite plaktuvu su cukrumi.
Sudėkite minkštą sviestą ir išmaišykite.
Supilkite pieną ir išmaišykite.
Suberkite persijotus miltus kartu su kepimo milteliais ir minkykite tešlą.
Sutepkite formą augaliniu aliejumi.
Į tešlą suberkite obuolių gabalėlius ir išmaišykite.
Tešlą dėkite į formą, išlyginkite ir pašaukite į įkaitintą orkaitę.
Kepkite 180 laipsnių temperatūroje apie 30 – 40 minučių, patikrinkite orkaitę.
Atvėsusį pyragą galima apibarstyti cukraus pudra arba sumaišyti su cinamonu – toks derinys puikiai tiks obuolių aromatui ir skoniui.
Pyragas netrupa, išlieka minkštas ir drėgnas, puikiai tinka prie arbatos ir kakavos, pusryčiams.