Home » Receptai » Vyras parodė, kaip pagaminti sultingą vištienos krūtinėlę skanesnę nei kotletai

Vyras parodė, kaip pagaminti sultingą vištienos krūtinėlę skanesnę nei kotletai

by admin

Vištiena yra vienas iš populiariausių ir universaliausių ingredientų, naudojamų virtuvėje. Jos mėsa yra lengvai paruošiama, greitai gaminama ir puikiai tinka įvairiems patiekalams. Šiame recepte mes pasidalinsime, kaip paruošti vištienos krūtinėlę, kuri bus nepaprastai minkšta, sultinga ir skani. Tai puikus pasirinkimas tiek kasdieniam šeimos vakarienei, tiek šventiniam stalui.

Ingredientai

Norint paruošti šį nuostabų patiekalą, jums reikės šių ingredientų:

  • Vištienos filė – 500 g
  • Kiaušiniai – 2 vnt
  • Sūris – 200 g
  • Grietinė – 2 šaukštai
  • Krakmolas – 1 valgomasis šaukštas
  • Druska ir pipirai – pagal skonį
  • Sojos padažas – 1 arbatinis šaukštelis
  • Augalinis aliejus – kepimui

Gaminimo procesas

Vištienos paruošimas: Pirmiausia, paimkite vištienos filė ir supjaustykite ją griežinėliais. Tai padės greičiau ir tolygiau iškepti vištieną, o taip pat užtikrins, kad kiekvienas kąsnis bus sultingas ir pilnas skonio. Po to, labai gerai išplakite vištienos griežinėlius.

Prieskonių pridėjimas: Į vištieną įberkite druskos ir pipirų pagal skonį. Taip pat galite naudoti mėgstamus prieskonius, kurie tinka vištienai, pavyzdžiui, česnako miltelius, paprika ar džiovintas baziliką. Prieskoniai suteiks papildomo skonio ir aromato.

Tešlos paruošimas: Dabar pereikite prie tešlos gaminimo. Sumaišykite grietinę su kiaušiniais, sojos padažu ir krakmolu. Krakmolas padės tešlai tapti švelnesnei ir glotnesnei. Patarimas: pirmiausia plakite kiaušinius su šluotele, kad jie gerai susimaišytų, o tik tada pridėkite kitus ingredientus. Taip gausite geresnę tekstūrą.

Sūrio paruošimas: Sūrį sutarkuokite smulkia tarka. Kuo smulkiau sutarkuotas sūris, tuo geriau jis ištirpsta ir pasiskirsto ant vištienos.

Vištienos marinuotis: Nusausinkite vištienos griežinėlius su popierinėmis servetėlėmis, kad pašalintumėte perteklių drėgmę. Tada panardinkite juos į paruoštą tešlą, kad jie būtų gerai padengti. Po to, apvoliokite vištieną sūryje, vėl panardinkite į tešlą, ir galiausiai dar kartą apvoliokite sūryje. Šis dvigubas panardinimas suteiks vištienai ypatingą traškumą ir skonį.

Kepimas: Ant vidutinės ugnies įkaitinkite augalinį aliejų. Jei aliejus yra pakankamai karštas, vištienos griežinėliai greitai apskrus ir taps traškūs. Greitai apkepkite kotletus iš visų pusių, kol jie taps auksinės spalvos. Nepamirškite, kad vištiena turi būti gerai iškepusi, kad ji būtų saugi vartoti.

Patiekimas: Iškeitus vištienos krūtinėlę, padėkite ją ant popierinių servetėlių, kad sugertų perteklių aliejų. Po to, perkelkite ją į lėkštę. Šiuos kotletus galite patiekti su šviežių daržovių salotomis, bulvių koše ar kitais garnyrais, kurie tiks prie vištienos.

Papildomi patarimai

Įvairovė: Šį receptą galima pritaikyti ir modifikuoti. Galite pabandyti pridėti įvairių prieskonių ar žolelių, pavyzdžiui, rozmarinų ar čiobrelių, kad suteiktumėte vištienai naujų skonių.

Garnyrai: Patiekite su skirtingais garnyrais, pavyzdžiui, troškintomis daržovėmis, ruduosius ryžius ar makaronais. Taip pat puikiai tiks ir šviežios daržovių salotos, kurios suteiks gaivumo ir spalvų.

Sūris: Galite eksperimentuoti su skirtingais sūriais. Pavyzdžiui, mozzarella suteiks daugiau švelnumo ir tirpumo, o parmezanas pridės aštrumo.

Marinavimas: Jei turite daugiau laiko, galite marinuoti vištieną su prieskoniais ir sojos padažu kelias valandas arba net per naktį. Tai padarys ją dar sultingesnę ir skanesnę.

Išvada

Vištienos krūtinėlė, pagaminta pagal šį receptą, neabejotinai taps jūsų mėgstamiausiu patiekalu. Ji yra lengvai paruošiama, reikalauja minimaliai laiko, tačiau rezultatas yra nepaprastai skanus ir išvaizdus. Pasiruoškite nustebinti savo šeimą ir draugus šiuo nuostabiu ir sultingu vištienos patiekalu! Skanaus!

REKLAMA

REKOMENDUOJAMI VIDEO

TAIP PAT SKAITYKITE

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas